Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ο Νότης Σφακιανάκης αύριο στο Πρώτο Θέμα




Μετά τη μεγάλη επιτυχία με τους δίσκους του αγαπημένου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου και του ερωτικού Δημήτρη Μητροπάνου, το «ΘΕΜΑ» συνεχίζει τις -πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα- προσφορές του με τέσσερις αυθεντικούς δίσκους του Νότη Σφακιανάκη.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More


Εβδομήντα κομμάτια του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή, που πρωταγωνιστεί στη μουσική σκηνή περισσότερο από 15 χρόνια, θα αποτελέσουν ένα ανεκτίμητο συμπλήρωμα στη δισκοθήκη των αναγνωστών της εφημερίδας.

Το «ΘΕΜΑ» χαρίζει στους αναγνώστες του τα τέσσερα πιο πρόσφατα αυθεντικά άλμπουμ του καλλιτέχνη, όπως ακριβώς κυκλοφορούν στο εμπόριο: «Μνήμες», «Αναγέννησις», «Με αγάπη ό,τι κάνεις» και «Ας μιλήσουν τα τραγούδια». Σε αυτά περιλαμβάνονται 70 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Νότη, τραγούδια όπως τα «Ελλάδα μου», «Πρόβατα», «Διεφθαρμένη συνουσία» και «Αγιασμένα από τα πολλά δάκρυα», αλλά και τα ερωτικά του, το «Για σένανε φοβάμαι», «Ολα τα σ’ αγαπώ», «Κι αν με βρεις», «Μάτια παλάτια μου».

Το όνομα του αγαπημένου καλλιτέχνη έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας ως ο εμπορικότερος όλων των εποχών με επταπλό πλατινένιο, το «Ενθύμιον», ένα ρεκόρ που δεν κατάφερε να καταρρίψει κανείς μέχρι τώρα. Το μεγαλύτερο χάρισμα του Νότη είναι η αμεσότητα, η ειλικρίνεια και το ψυχικό σθένος με το οποίο εκφράζεται. Χωρίς περιστροφές ή παιχνίδια δημοσίων σχέσεων, ο συνομιλητής του είναι βέβαιος πως θα ακούσει ακριβώς αυτό που σκέφτεται, παρά το γεγονός ότι αρκετά συχνά η σκέψη και γενικότερα η κοσμοθεωρία του έρχεται σε σύγκρουση με την πεπατημένη.

Ο Νότης Σφακιανάκης διαφέρει και το γνωρίζει. Οποιος τον γνωρίσει, ωστόσο, εύκολα αντιλαμβάνεται πως η εικόνα του σκληρού αρσενικού, του μάγκα, που συνήθως του αποδίδουν για τον ψέξουν, του βγαίνει φυσικά, αβίαστα και ανεπιτήδευτα. Το ύφος του είναι σκληρό και η γλώσσα του αιχμηρή, αλλά τα επιχειρήματά του δύσκολα καταρρίπτονται.

Σίγουρα, δεν είναι ο λαϊκός καλλιτέχνης που έχουμε συνηθίσει. Είναι ίσως ο μοναδικός που προσπαθεί με προσωπικό κόστος να διευρύνει τη θεματολογία του για να έλξει τη σκέψη των ακροατών του σε λιγότερο ανάλαφρα θέματα, μάλιστα σε ένα απαιτητικό κοινό που πληρώνει για τη γνωστή διασκέδαση στα μπουζούκια και δύσκολα αποδέχεται το διαφορετικό στη νύχτα.

Ο Νότης, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι θαυμαστές του, καταφέρνει να μιλά με τα τραγούδια του για πατρίδα σ’ έναν φαινομενικά ανάρμοστο χώρο και σε ανοίκειο με αυτά κοινό.

blogger templates 3 columns | Make Money Online