Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Eurovision Day 5 @ Russia - Οι δεύτερες πρόβες του 1ου ημιτελικού !!!



Σήμερα πραγματοποιούνται οι δεύτερες πρόβες των χωρών 
που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό. 

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + videos 



ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: 2η Πρόβα!



Ο δεύτερος κύκλος προβών ξεκινάει σήμερα με το Μαυροβούνιο και την εκπρόσωπό του Andrea Demirovic που ερμηνεύει το Just get out of my life. Η σκηνή φωτίζεται στις ίδιες αποχρώσεις όπως και στην 1η πρόβα, δηλαδή σε φούξια και μπλε.
Επί σκηνής η τραγουδίστρια με προκλητικό κοντό φόρεμα και έναν χορευτή στα άσπρα.

Το χορευτικό περιλαμβάνει ένα συνεχές παιχνίδι προσέγγισης - απόρριψης, όπως ακριβώς το περιγράφει και ο στίχος του τραγουδιού. Σε αυτήν την πρόβα δεν υπάρχουν τα λαθάκια της 1ης, όλη η κίνηση από πλευράς και των δύο συντελεστών επί σκηνής εκτελείται με άνεση και ομαλά. Φωνητικά η Andrea είναι πολύ καλή, χωρίς προβλήματα ήχου και χωρίς κοπιάσματα παρόλη την έντονη χορογραφία που πρέπει να εκτελέσει.

Το μειονέκτημα είναι ότι η σκηνή δεν γεμίζει με μόνο τους δύο αυτούς συντελεστές κάνοντας το σόου να μοιάζει φτωχό. Κατά τα άλλα το Μαυροβούνιο είναι έτοιμο για τον ημιτελικό της Τρίτης.



ΤΣΕΧΙΑ: 2η Πρόβα!



2η πρόβα για την Τσεχία και τους Gipsy,Cz και το Aven Romale. Οι οθόνες στο βάθος της σκηνής κατακλύζονται από εικόνες γνωστών ηρώων κόμικ καθώς και διάφορες γνωστές ετικέτες από την διεθνή καθημερινή ζώη. 

Ο τραγουδιστής με κόκκινη φόρμα κάτι μεταξύ μπάτμαν και σούπερμαν στο κέντρο της σκηνής με τέσσερεις μουσικούς στο πίσω μέρος και μία βιολίστρια στο πλάι. 

Το χορευτικό παρουσιάζεται επιτηδευμένα ακατάστατο, με τον τραγουδιστή να φέρνει γυροβολιές μεταξύ των υπολοίπων μελών του γκρουπ και να κάνει μικρά σκετσάκια με τον καθένα και κυρίως με την κοπέλα. Φωνητικά η 2η πρόβα άψογη και πάλι όπως και στο Μαυροβούνιο παρόλη την πολύ έντονη χορογραφία. Το τραγούδι είναι βέβαια δύσκολο και με ιδιαίτερους ρυθμούς, όμως αποτελεί σίγουρα μια εναλλακτική πρότσαη για το διαγωνισμό. Απομένει να δούμε πως θα αντιδράσει και το κοινό του 1ου ημιτελικού.



ΒΕΛΓΙΟ: 2η Πρόβα!





Δεύτερη πρόβα για το Βέλγιο και το Copycat. Glam 50s σκηνικό, χρυσό σακάκι για τον Patrick, μαύρα κοστούμια για τους άντρες, τα φωνητικά δεν ξέρουμε τι θα φορέσουν, ή πρόβλημα με το τελωνείο ή το Βέλγιο κρατάει άσσους κρυμμένους στο μανίκι!!! 

Αν και προσπαθεί να κάνει τον άνετο, ο Patrick και φωνητικά δεν ανταποκρίνεται, και να υποστηρίξει την ατμόσφαιρα που αντιστοιχεί στο είδος του τραγουδιού του δεν μπορεί .

Καλή επιτυχία Βέλγιο!




ΕΛΒΕΤΙΑ: 2η Πρόβα!

Δεύτερη πρόβα για την Ελβετία και τους Lovebugs. Η ιδέα αξιοποίησης του τίτλου του τραγουδιού στο background με την απεικόνιση των highest heights είναι πιο ευδιάκριτη σήμερα, μετά τις βελτιώσεις από την πρώτη πρόβα, τόσο του φωτισμού όσο και των πλάνων, όπου ως επί το πλείστον κυριαρχούν ψυχρά μπλέ και λευκά χρώματα.

Δυστυχώς ο τραγουδιστής των Lovebugs δεν το ‘χει - ακόμα τουλάχιστον, παρ’ όλο που οι «σύντροφοί» του προσπαθούν να ανεβάσουν τόσο την απόδοσή του όσο και το εν γένει θέαμα που παρουσιάζουν. Νομίζω περιμέναμε περισσότερα από την Ελβετία... Θα δούμε!



ΑΝΔΟΡΡΑ: 2η Πρόβα!

Στις 15.20 ώρα Μοσχας, ακολουθώντας το επίσημο πρόγραμμα, εμφανίστηκε για τη δεύτερη πρόβα της η ...ανεμοδαρμένη Ανδόρρα. Όχι, το κρατίδιο των Πυρηναίων δε μαστιγώνεται από τους λυσσαλέους ανέμους λόγω της γεωγραφικής του θέσης.

Απλώς φαίνεται πως η Susanne Georgi επιστράτευσε όσους ανεμιστήρες βρήκε μέσα στο Olympiyskiy Arena και τους χρησιμοποίησε προς το τέλος του τραγουδιού της ...μάλλον για να μας εντυπωσιάσει! Περισσότερο, όμως, ίσως τα καταφέρει προς αυτή την κατεύθυνση το φόρεμα της καλλιτέχνιδος, που εύκολα θα μπορούσε κανείς να το μπερδέψει με ζουρλομανδία, λόγω των τεράστιων μανικιών του...

Η ευχάριστη, πλην όμως αφελής ποπ συμμετοχή της Ανδόρρας στο διαγωνισμό φέτος έκανε μια επιτυχημένη δεύτερη πρόβα. Όλα κύλησαν ομαλά χωρίς ηχητικά ή τηλεοπτικά προβλήματα. Ακριβώς επειδή, πήγαν όλα καλά από την πρώτη δοκιμή, υπήρχε ο χρόνος για τέσσερις επαναλήψεις του κομματιού.

Ορισμένοι συνάδελφοι στην αίθουσα τύπου βαρέθηκαν, ένω άλλοι θεώρησαν απλώς ότι είχαν μια ευχάριστη και εύπεπτη μελωδία στα αυτιά τους την ώρα που δούλευαν...







ΣΛΟΒΑΚΙΑ: 2η Πρόβα!

Και ενώ μετά τη Σουηδία, σειρά είχε η Αρμενία σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, είδαμε τη Σλοβακία να κάνει τη δεύτερη δοκιμή της. Η εν λόγω χώρα παρουσίασε το τελικό και ολοκληρωμένο στήσιμο της συμμετοχής της, μια πανέμορφη μελωδία, που με καλύτερους ερμηνευτές και πιο μοντέρνα παραγωγή θα μπορούσε να πλασαριστεί ως ένα από τα ωραιότερα κομμάτια που έχουμε ακούσει ποτέ στο διαγωνισμό. Δυστυχώς δεν ισχύουν αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν και φάλτσα δεν ακούσαμε, η άπειρη τραγουδίστρια από τη Σλοβακία σε αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό από τεχνικής απόψεως κομμάτι χρησιμοποιεί το λαιμό και και τον ουρανίσκο της ως αντηχείο, με αποτέλεσμα να ακούγεται ότι απλώς «τσιρίζει».





ΣΟΥΗΔΙΑ: 2η Πρόβα!

Mε μάλλον «πρόχειρη» διάθεση τόσο στη φωνή, όσο και στην αμφίεση εμφανίστηκε η Malena Ernmann από τη Σουηδία για τη δεύτερη πρόβα της. Φορώντας τζην και τιραντένιο μπλουζάκι η Σουηδέζα mezzo soprano ακούστηκε «άδεια» και «αστήριχτη» στα κουπλέ, πράγμα λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι γραμμένα στη χαμηλότερη φωνητική περιοχή της alto.

Το «ακροβατικό» γκλισσάντο που οδηγεί στη γέφυρα δεν ακούγεται απολύτως πετυχημένο, ενώ στη μετατροπία μετά τη γέφυρα, όταν το κομμάτι ανεβαίνει κατά ένα τόνο, η Malena χρησιμοποιεί τη γλώσσα και τον ουρανίσκο της αντί για το διάφραγμα, προκειμένου να «στηριχτεί» και να ανταπεξέλθει στην υψηλότερη φωνητική έκταση.
Ε και λοιπόν; Ούτως ή άλλως η μεγίστη πλειοψηφία των σχολίων που θα συγκεντρώσει η Σουηδία θα σχετίζεται με την ηλικία της Σουηδέζας τραγουδίστριας...

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι πραγματικά φάλτσα δεν ακούγονται, ενώ κάποια πλάνα στη συγκεκριμένη πρόβα καίγονταν από τον υπερβολικό φωτισμό. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν στις τελικές πρόβες με τα ρούχα θα δούμε ένα καλοδουλεμένο τηλεοπτικό αποτέλεσμα, που θα στηρίζει επαρκώς την «καλλιτεχνική» σύλληψη της φετινής Σουηδικής συμμετοχής.






Read more...

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Eurovision @ Russia - Day 4 (H πρώτη πρόβα της Ελλάδας ) !!!


Ξεκίνησε και η 4η Eurovision μέρα. 
Σήμερα είναι η πρώτη πρόβα για το Αζερμπαϊτζάν, 
την Ουγγαρία, την Σλοβενία, την Λιθουανία, την Μολδαβία, 
την Αλβανία, την Ουκρανία, την Εσθονία 
και φυσικά για την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + Videos




ALBANIA: 1η Πρόβα!



Σε ένα εντυπωσιακό –πάλι- χρυσοκόκκινο φόντο εξελίσσεται το Carry me in your dreams για την Αλβανία. Η νεαρή Kejsi Tola συνοδεύεται από τρεις χορευτές και δυο κορίτσια στα φωνητικά. Η χορογραφία του γνωστού μας Τζουλιάνι επιχειρεί να αναδείξει μια σέξυ πλευρά της Kejsi, όμως και η μικρή δεν τα καταφέρνει – τρακ να το πεις... έλλειψη ευελιξίας να το πεις..., και του Τζουλιάνο η έμπνευση φαίνεται ότι εξαντλήθηκε στο Καλομοιράκι!
Ωστόσο, αξιοπρεπής, χαριτωμένη και easy listening & watching συμμετοχή...




MΟΛΔΑΒΙΑ: 1η Πρόβα!


Στο κόκκινο της φωτιάς η σκηνή και πάνω της η αποστολή της Μολδαβίας, που ξεκίνησε δυναμικά τις πρόβες της στις 14.05. Η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση έναρξη των μεσημεριανών δοκιμών προφανώς θα επηρεάσει και τις τρεις χώρες (Λιθουανία, Μολδαβία, Αλβανία) αυτής της ομάδας.

Η ερμηνεύτρια Nelly Ciobanu ήταν φωνητικά σωστή σε όλη τη διάρκεια της πρόβας. Με τη στήριξη ενός νεαρού στο βάθος της σκηνής, οι Μολδαβοί καλλιτέχνες έδωσαν συνολικά ένα αρτιότατο ηχητικό αποτέλεσμα.

Η Nelly πλαισιώθηκε από τέσσερις καλά συντονισμένους χορευτές, οι οποίοι όμως ακολουθούν τα στερεότυπα χορογράφησης «έθνικ-ποπ» τραγουδιών με βαλκανικό ηχόχρωμα, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό.

Οι επί σκηνής οθόνες προβάλλουν έθνικ σχηματισμούς σε κόκκινες αποχρώσεις, που σε μεγάλο βαθμό θυμίζουν το φόντο που είχε χρησιμοποιήσει η Γεωργία στην παρθενική της συμμετοχή το 2007.




ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: 1η Πρόβα!



Με καθυστέρηση περίπου ενός τετάρτου μετά το διάλειμμα για το μεσημεριανό γεύμα άρχισε η πρόβα της Λιθουανίας. Η παρουσίαση του κομματιού στηρίζεται στην εξαιρετικά ευέλικτη και καλοδουλεμένη φωνή του Sasha Son, κατά κόσμο Dmitrij Savrov. Τα πρώτα πλάνα επικεντρώνονται σε ένα λευκό πιάνο επί σκηνής και στο Λιθουανό καλλιτέχνη, ο οποίος τραγουδάει παίζοντας πιάνο. Λογική η συγκεκριμένη επιλογή εικονοποίησης της Λιθουανικής συμμετοχής, αφού το πλεονέκτημά της είναι η όμορφη μελωδία και η αισθησιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει το τραγούδι ως σύνολο. Ηχητικά, το αποτέλεσμα ήταν άρτιο από την πρώτη στιγμή.

Στη σημερινή πρόβα Λιθουανός τραγουδιστής φορούσε καπέλο και τιράντες, παραπέμποντας έτσι σε soul και r’n’b ενδυματολογικά στερεότυπα. Τα χρώματα της σκηνής βασίζονταν σε μπλε και γαλάζιους τόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία δεν επεφύλασσε κανένα ιδιαίτερο «τέχνασμα». Μονάχα στο κλείσιμο του κομματιού, φάνηκε μέσα από το χέρι του Sasha να ξεπετάγεται μια αληθινή φλόγα.





ΕΛΛΑΔΑ: 1η Πρόβα!




Σειρά για την Ελληνική συμμετοχή, η οποία όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ημέρας στο press center! Με ένα πολύ μεγάλο πλήθος μέσα στην αρένα η Ελληνική αποστολή ξεδίπλωσε επιτέλους όλα τα χαρτιά της φετινής μας συμμετοχής που ανταγωνίζεται το χθεσινό φαβορί, τη Νορβηγία. Μια τεράστια κατασκευή σαν διάδρομος στήνεται επί σκηνής και μαζί με το Σάκη 2 Σουηδέζες χορεύτριες που κάνουν και φωνητικά, 2 χορευτές και ο Άλεξ Παναγή, πού θα στηρίξει τη δεύτερη μεγάλη μας προσπάθεια για βραβείο. Το τραγούδι ξεκινάει πάνω σ’ένα διάδρομο και με τους 5 επί σκηνής.

Το χορευτικό έχει αρκετές ομοιότητες με αυτό της Αθήνας με κάποιες προσθήκες. Ο διάδρομος μετακινείται συνεχώς και όταν ανεβαίνουν επάνω οι χορευτές στη γέφυρα του τραγουδιού, δένουν τα πόδια τους και κινούνται σα να μην υπάρχει βαρύτητα.

Όταν όμως γίνεται αυτό ο θόρυβος ακούγεται πολύ έντονα από τα μικρόφωνα και δεν ξέρω πως μπορεί να διορθωθεί. Ο Σάκης ερμηνευτικά δεν ήταν καλός, λαχάνιαζε συνέχεια, αλλά είναι φυσικό με το συγκεκριμένο χορευτικό. Θα περιμένουμε την επόμενη πρόβα για τυχόν αλλαγές. Πάντως σήμερα δεν είδαμε πρόβα νικητήριου τραγουδιού.



ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: 1η Πρόβα!



Σκυτάλη παίρνει το Αζερμπαϊτζάν με τους Aysel και Arash και το Always. Οι δύο τραγουδιστές στέκονται επάνω σε παρατεταγμενα τραπέζια επί σκηνής, πλάτη με πλάτη με τα χέρια τους πιασμένα. Τρεις παρουσίες, δύο κοπέλες και ένας άντρας τους πλαισιώνουν τόσο στο χορευτικό όσο και στα φωνητικά. Το σκηνικό είναι φωτισμένο εξ ολοκλήρου σε κόκκινο φόντο. Τα τραπέζια έχουν διαφορετικό ύψος και έτσι λειτουργούν σαν σκαλοπάτια προς το ψηλότερο και αποτελούν τον κεντρικό μοχλό του χορευτικού.

Η Aysel παρουσιάζεται ντυμένη στα άσπρα ενώ ο Arash στο κλασικό του στυλ με τζιν και δερμάτινο μαύρο σακάκι και άσπρο πουκάμισο. Το τραγούδι δεν απαιτεί και ιδιαίτερα φωνητικά , όμως τα όποια και αν χρειάζονται οι δύο συντελεστές τα φέρουν εις πέρας πάρα πολύ καλά παρόλο τήν έντονη κινητικότητα που απαιτεί η χορογραφία. Οι οθόνες στο τελείωμα απεικονίζουν τύμπανα και φλόγες.



ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 1η Πρόβα!



Τέταρτη μέρα προβών για τον 54ο διαγωνισμό της Eurovision και για την έναρξη εμφανίζεται η Σλοβενία με τους Quartissimo με τη Martina στα φωνητικά και το Love Symphony. Το σκηνικό απαρτίζεται από πέντε παραβάν στο κέντρο, κάτι που ήδη εχουμε δει στο βίντεο κλιπ της Σλοβενίας, παρατεταγμένα ημικυκλικά με άσπρο φωτισμό στα πλάγια από κάθε παραβάν.

Πίσω από το κεντρικό βρίσκεται η τραγουδίστρια ενώ στα πλάγια της από δύο μουσικοί που εμφανίζονται σχίζοντας την κουρτίνα του παραβάν. Ακόμα μία κοπέλα στα φωνητικά βρίσκεται στο πίσω και πλάγιο μέρος της σκηνής. Σε αυτήν την πρώτη πρόβα οι μουσικοί φοράνε μαύρα κουστούμια ενώ η Martina είναι ντυμένη στα λευκά.

Οι οθόνες στο βάθος απεικονίζουν νότες σολφέζ ενώ όλο το σκηνικό φωτίζεται σε κόκκινο χρώμα. Τα φωνητικά που αρχίζουν στο 1 λεπτό του τραγουδιού εκτελούνται πάρα πολύ καλά από τη Martina με πολύ καθαρή και σταθερή φωνή.

Η χορογραφία όμως είναι μάλλον φτωχή και περιορίζεται σε λίγες κυκλικές κινήσεις των μουσικών γύρω από την τραγουδίστρια που παραμένει σταθερή στο κέντρο, παρουσιάζοντας μια υποτονική εικόνα σε ένα δυναμικό τραγούδι.



ΟΥΓΓΑΡΙΑ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για την Ουγγαρία, για τον Zoli Adok και το Dance with me. Σύμφωνα με τα δελτία τύπου της Ουγγαρίας πρόκειται για ένα μοντέρνο ποπ τραγούδι που απευθύνεται στους λάτρεις της υψηλών προδιαγραφών party-music, ερμηνευμένο από ένα σούπερ ταλαντούχο τραγουδιστή και χορευτή (από το βιογραφικό του μάλλον ο χορός είναι η κύρια καριέρα του) πλαισιωμένο από 4 φανταστικές χορεύτριες και δυο φωνητικά, με στόχο την αληθινή διασκέδαση του κοινού...

Τελικά πρόκειται απλώς για ένα ποπ τραγούδι, «ερμηνευμένο» από έναν πολύ καλό χορευτή που τραγουδάει κιόλας, πλαισιωμένο από 4 καλές χορεύτριες και δυο πολυ καλά φωνητικά, με στόχο... έλα μου ντε;

Ενδιαφέρουσα η έναρξη με τον σχηματισμό του Zoli και των χορευτριών στο πάτωμα, στα γραφικά τίποτα το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, γαλάζια neon lights και άσπρες γραμμές που σχηματίζουν τετράγωνα, κύβους, σπιτάκια, παράθυρα, τον τίτλο του τραγουδιού, κ.λπ. Όπως ζήτησε και ο Zoli στην έναρξη της πρόβας του, we wish him luck… Δηλαδή ο θεός να βάλει το χέρι του!!






Read more...

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Eurovision @ Russia - Day 3


Η Τρίτη μέρα της Eurovision άρχισε στις 9 το πρωί. 
Μέχρι στιγμής έχουν κάνει πρόβα η Σερβία, Λετονία, Ιρλανδία, Κροατία 
και ακολουθούν λίγο αργότερα η Πολωνία, η Νορβηγία, η Κύπρος.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + Video



ΚΥΠΡΟΣ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για την αδελφή μας χώρα Κύπρο. Η σκηνή παίρνει περιμετρικά τα χρώματα της Μεσογείου με τρείς φωτιζόμενες κατασκευές επί σκηνής , όπου επάνω τους είναι οι δυο χορευτές που πλαισιώνουν την Χριστίνα Μεταξά με την ιδία να στριφογυρίζει επάνω σε μια από αυτές , από πίσω της ένα δάσος με φύλλα που τα παρασέρνει ο αέρας συμπληρώνει το σκηνικό .Στα φωνητικά είναι τρία άτομα με τον αδελφό της Νικόλα Μεταξά επικεφαλή όπου σε κάποια σημεία παίρνει το κομμάτι επάνω του,χωρίςομως να αλλοιώνει την αρχική εκτέλεση του τραγουδιού .Ενδυματολογικά η Χριστίνα Μεταξά φοραεί ένα ιδιαίτερα ρομαντικό φόρεμα το οποίο γράφει πολύ όμορφα τόσο επάνω της όσο και επί σκηνής.Το όλο αποτέλεσμα ειναι συγκινητικό και περνάει πολύ όμορφα το μήνυμα του τραγουδιού της (Firefly).




ΝΟΡΒΗΓΙΑ: 1η Πρόβα!



Η ώρα που όλοι περίμεναν έφτασε. Η Νορβηγική αποστολή, που από πολλούς θεωρείται το φαβορί του φετινού διαγωνισμού ανέβηκε στη σκηνή στις 13.50, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων στην αίθουσα τύπου και το Olympiyskiy Arena. O εικοσιτριάχρονος Alexander Rybak, χωρίς εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες, όμως, πάντα άρτιος, δεν έπαψε στιγμή να φαίνεται χαρισματικός στον τηλεοπτικό φακό. Στηριζόμενος, δε, στην ιδιαιτέρως αξιομνημόνευτη και μεθυστική μελωδία του βιολιού, αλλά και σε πολύ καλοδουλεμένα φωνητικά, απέσπασε θερμό χειροκρότημα από όλους όσοι παρακολούθησαν την πρόβα του μέσα στο στάδιο. Σκηνικά, η πρώτη πρόβα της Νορβηγίας δεν επεφύλασσε καμμία έκπληξη, αφού το στήσιμο της συμμετοχής ήταν αυτό ακριβώς που είχαμε δει στο Νορβηγικό τελικό.

Τα χρώματα της σκηνής σε μπλε και κόκκινους τόνους στοχεύουν στο να αναδεικνύουν την παιδικότητα και το παιχνιδιάρικο ύφος του Alexander, το οποίο φαίνεται να ενσαρκώνει το «τηλεοπτικό τέχνασμα» της Νορβηγίας φέτος. Το πάνω κυκλικό μέρος της σκηνής δείχνει να περιστρέφεται σαν καρουσέλ, ενώ οι οθόνες επί σκηνής προβάλλουν εικόνες εμπνευσμένες από τη Νορβηγική ύπαιθρο με τη μορφή ζωγραφιάς για παιδιά: ένα μισοφέγγαρο που «κοιμάται» φωτίζει τη νύχτα σε ένα Νορβηγικό χωριό.



ΣΕΡΒΙΑ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για την Σερβία, Marko Kon & Milan Nikolic, Cipella. Αθάνατη βαλκανική «σχολή»! Και ερμηνευτή με χιούμορ έχουμε, και ακορντεόν έχουμε, και πολυφωνίες έχουμε, και καλογυμνασμένο χορευτικό σχήμα έχουμε, και μπαλαρίνα έχουμε! Ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, με κύριο θέμα στα γραφικά τον Μάρκο pixel animated, και μετασοσιαλιστικού ρυθμού ανθρωπάκια με άσπρα/μαύρα κοστούμια.

Παρά το εμφανέστατο τρακ όλου του team, ο Markο είναι περιπαικτικός και χαριτωμένος, χορογραφημένος μόνιμα ντουέτο με τον Milan Nicolic, οι τρεις άντρες χορευτές αδροί, άνετοι και καλοντυμένοι, η μπαλαρίνα μάλλον με «ρόλο», γιατί απ’ ότι καταλάβαμε από τα συμφραζόμενα, κάτι θα της βγάλουν, κάπου θα την πετάξουν... Ελπίζω να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη δεύτερη πρόβα!




ΛΕΤΟΝΙΑ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για τη Λετονία με τον Intars Busulis με το τραγούδι Probka. Στο πίσω φόντο στις οθόνες εμφανίζονται πολυκατοικίες ενώ στο κέντρο πινακίδα που μας κατευθύνει σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη. Ο Intars Busulis στο κέντρο ντυμένος με σακάκι με κονκάρδες καρφιτσωμένες πάνω του, με δύο κοπέλες στα φωνητικά ντυμένες στα άσπρα δίπλα του. Το σκηνικό ολοκληρώνουν τρία άτομα που παίζουν όργανα στο πίσω μέρος της σκηνής.

Η σκηνική παρουσία στηρίζεται στο χορευτικό του τραγουδιστή και στο παιχνίδι του με τις δύο κοπέλες οι οποίες μάλιστα στο μέσο δημιουργούν μία άσπρη σημαία ενώνοντας τα φορέματα τους. Από φωνητικής άποψης τα πράγματα δεν παρουσιάζουνε και τίποτα το ενδιαφέρουν μιας και το τραγούδι δεν ενδείκνυται για κάτι ιδιαίτερο, μάλλον θα έλεγα ότι , τουλάχιστον στην πρώτη αυτή πρόβα, είναι κάπως υποτονικά χάνοντας τη δυναμική που θα έπρεπε να έχει το τραγούδι στο ρεφραίν. Στο τρίτο μέρος της πρόβας μάλιστα ο Intars Busulis δείχνει γρήγορα κουρασμένος. Περιμένοντας την επόμενή του πρόβα λοιπόν για να ολοκληρώσουμε την εικόνα.




ΙΡΛΑΝΔΙΑ: 1η Πρόβα!



Τα κορίτσια ξενυχτάνε μ’ ένα μυστικό-ό-ό-ό-όπα! Πρώτη πρόβα Ιρλανδίας , Sinead Mulvey & Black Daisy με το Et cetera. Στη σκηνή υποδεχόμαστε τέσσερα κορίτσια(;) που μάλλον έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους προσπαθώντας, μάταια, να τραγουδήσουν ένα χαρούμενο σκοπό. .. Κεραυνοί στα γραφικά, αλφάβητο που τρέχει στο «δαχτυλίδι» πάνω από τη σκηνή σχηματίζοντας κατά καιρούς τον τίτλο του τραγουδιού. Φώτα, πολλά φώτα, και στρόμπο και ό,τι εκτυφλωτικό μας βρίσκεται, αλλά μάταια. Μέσα στην arena το θεάμα είναι κουραστικό, από τις οθόνες μπορεί και να ψηθεί κανένας άνθρωπος... (Στα παρασκήνια είδαμε ότι ενδυματολογικά τα κορίτσια θα κινηθούν σε glitter ασημί επιλογές!)






ΚΡΟΑΤΙΑ: 1η Πρόβα!



Ένα πολύ καλό ξεκίνημα της ημέρας είχαμε σήμερα με την πρώτη πρόβα της Κροατίας και το Lijepa Tena. Σ'ενα πραγματικά ατμοσφαιρικό τραγούδι δε θα μπορούσε η σκηνή να μην είναι ανάλογη. Σε αποχρώσεις του μπλε, με μεγάλα λευκά λουλούδια να ίπτανται σε έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Τέσσερεις κοπέλες συνοδεύουν τον Igor και την Andrea, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστικε στα graphics και ένα ζευγάρι σχηματισμένο από αναλαμπές να χορεύει ταγκό, κάτι που θα περίμενε κανείς να γίνεται live από το team της Κροατίας.
Φωνητικά, ήταν πάρα πολύ καλοί παρ'όλο που ήταν ακόμα πρωί. Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως η Κροατία διεκδικεί μια θέση στον τελικό με αξιώσεις,





Read more...

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Eurovision Day 1 + 2 – Διαβάστε όλα όσα γίνονται (Update) !!!


Το Party μόλις ξεκίνησε. Από σήμερα και κάθε μέρα θα ενημερώνεστε μέσα από το blog μας για όλα όσα συμβαίνουν στην Eurovision 2009 στην Ρωσία. 

Διαβάστε σήμερα για τις χθεσινές και τις σημερινές πρόβες ενώ σύντομα θα “ανεβεί” και σχετικό κείμενο για το πώς μας φάνηκε η Ρωσία από την πρώτη κ όλας μέρα.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + video




Update

Δευτέρα 4 Μαΐου




Π.Γ.Δ.Μ.: 1η Πρόβα!

Πρώτη πρόβα για το συγκρότημα των " Next " από το γειτονικό FYROM. Η σκηνή εμπλουτίζεται από χρώματα μπλε , κόκκινο και πράσινο. Ο τραγουδιστής στο κέντρο ενώ τα υπόλοιπα 4 μέλη είναι παρατεταγμένα σε ημικύκλιο γύρω του με ηλεκτρικές κιθάρες και ντραμς, δίνοντας έντονα τη ροκ εικόνα που αντιπροσωπεύει το γκρουπ. Φωνητικά ο τραγουδιστής πολύ καλός με σταθερή ερμηνεία και πολύ άνεση, κλείνει τη παρουσία του ξαπλώνοντας στο κέντρο της σκηνής. Περιμένουμε λοιπόν την επόμενη πρόβα την Πέμπτη 7 Μαΐου για την ολοκλήρωση της προ ημιτελικού εικόνας των Next.





ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα και για τη Ρουμανία και αυτά δεν είναι τα ρούχα που θα φορέσουν (ελπίζω...) Το σκηνικό είναι ένα φθινοπωρινό δάσος , πολλά κλαδιά δέντρων να μπλέκουν μεταξύ τους με λευκές και κόκκινες κορδέλες να ανεμίζουν, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκατάλειψης σε βαθύ μπλε φόντο, που μάλλον δεν ταιριάζει με τη χαρούμενη φύση του τραγουδιού. Το χορευτικό απλό, συνηθισμένο, όμως δεν υπερτονίζει τον βαλκανικό ήχο που χρησιμοποιεί το τραγούδι. Η Elena ξεκινάει και τελειώνει το τραγούδι καθισμένη σε μια καρέκλα (πάλι ελπίζω όχι αυτή που είδαμε). Χορευτικά ήταν λίγο αμήχανο και μάλλον αρκετά απροβάριστο. Φωνητικά όμως ήταν πολύ καλό σαν έτοιμο από καιρό.



ΙΣΛΑΝΔΙΑ: 1η Πρόβα!



Τρίτη πρόβα της δεύτερης ημέρας η Ισλανδία, με την Johanna και το Is it true. Επί σκηνής τρεις στα φωνητικά (μεταξύ των οποίων η Hera Βjork, ισλανδικής καταγωγής, δεύτερη στον δανέζικο τελικό με το Some day, και ο Fridrik Omar των Euroband), κιθάρα και βιολοντσέλο. Εντυπωσιακότατα γραφικά σε ψυχρά μπλε, γκρι και μαύρα χρώματα απεικονίζουν έναν ονειρικό ουρανό στα μαύρα σύννεφα του οποίου συναντιούνται άσπρα περιστέρια, δελφίνια και γαλέρες. Μέχρι στιγμής από τις αρτιότερες συμμετοχές. (Όπως είδαμε στα παρασκήνια, ενδυματολογικά η συμμετοχή θα «παίξει» σε γκρί του πάγου, μαύρα και μπλε, ενώ η γλυκύτατη Johanna θα φορέσει ένα μακρύ φόρεμα, κορσάζ γαλάζιο με στρασάκια, από τη μέση έως κάτω βολάν – πολλά βολάν, που ντεγκραντάρουν έως το βαθύ «αρκτικό» μπλε...)




ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 1η Πρόβα!




...Kαι η σκηνή πήρε φωτιά! Η Βουλγάρικη αποστολή ξεκίνησε δυναμικά την πρόβα της σε ένα σκηνικό με μαύρα σύννεφα που αργότερα μετρατέπεται σε φλόγες και βιομηχανικά γρανάζια. Ο Krassimir Avramov, πλαισιώνεται από τρεις γυναίκες στα φωνητικά ενώ μαζί τους χορεύει και ένα ζευγάρι με ξυλοπόδαρα, τα δεύτερα στην ιστορία της Eurovision, μετά το 2004! Ιδιαίτερα στοιχεία χορογραφίας δεν υπάρχουν ενώ φωνητικά είναι αρκετά καλοί με εξαίρεση κάποιες στιγμές που οι δεύτερες φωνές είναι υπέρ του δεόντος ανεβασμένες. Από την πρώτη πρόβα φάνηκε ότι η Βουλγαρία θα δυσκολευτεί να βρεθεί στον τελικό. Αναμένουμε τη δεύτερη σε λίγες ημέρες.




ΙΣΡΑΗΛ: 1η Πρόβα!




Η δεύτερη μέρα ξεκινάει με το Ισραήλ με τις Noa και Mira Awad που τραγουδούν το 'There must be another way". Οι τραγουδίστριες είναι ντυμένες στα μαύρα στο κέντρο της σκηνής και πλαισιώνονται από τρεις μουσικούς στα πλάγια και πίσω. Στη σκηνή επικρατεί το μπλε χρώμα με εικόνες από βότσαλα με βροχή ενώ στο τέλειωμα του τραγουδιού όλα μετατρέπονται σε φλογερό κόκκινο.

Φωνητικά και οι δύο είναι πολύ καλές από την πρώτη στιγμή της πρόβας. Άνετες επί σκηνής εκτέλεσαν τη χορογραφία με ελάχιστα λαθάκια που τα ξεπέρασαν με πολύ ευκολία. Σε γενικές γραμμές η πρόβα πήγε πολύ καλά αφήνοντας καλές εντυπώσεις για την έναρξη της 2ης μέρας






Πρόβες Κυριακής

ΕΛΒΕΤΙΑ: 1η Πρόβα




Ένα πολύ εντυπωσιακό background επέλεξαν για το τραγούδι τους οι Lovebugsαπό την Ελβετία. Παίζοντας με τον τίτλο του κομματιού "The Highest Hights"δήλωσαν πως παρουσιάζουν "The Highest Buildings" (τα ψηλότερα κτίρια). Και όντως, το κομμάτι ξεκινάει δείχνοντας ουρανοξύστες, στη συνέχεια δείχνει χιονισμένες βουνοκορφές και προς το τέλος μας ταξιδεύει στο διάστημα. Σίγουρα η Ελβετία εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις LED οθόνες.

Οι Lovebugs έχουν άνεση στη σκηνή, μάλιστα κάλεσαν τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν την πρόβα να τους συνοδεύσουν χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια τους. Ερμηνευτικά δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όμως θα πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο τα πλάνα τους.




ΑΝΔΟΡΡΑ: 1η Πρόβα



Η επόμενη πρόβα της ημέρας ήταν αυτή της Ανδόρρας. Η Susan Georgi με το χαρούμενο "Get a Life", την 6η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision ελπίζει επιτέλους σε μια πρόκριση στον Τελικό αφού μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Όλο το σκηνικό είναι σε κόκκινες και μωβ αποχρώσεις. Πάνω στη σκηνή μαζί με την τραγουδίστρια η οποία ξεκινάει κρατώντας μια κιθάρα, βρίσκονται άλλες 4 κοπέλες οι δύο εκ των οποίων επίσης έχουν κιθάρες στα χέρια τους. Πάνω σε όλες τις κιθάρες βρίσκεται το νούμερο "07" σε έντονο χρώμα, για να θυμίσει στους τηλεθεατές ποιο νούμερο να ψηφίσουν.

Φωνητικά δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, το χορευτικό όμως είναι ερασιτεχνικό και θέλει ακόμη δουλειά. Ειδικά οι κοπέλες που δεν έχουν κιθάρες φαίνονται να κινούνται αμήχανα στο χώρο. Προς το τέλος του τραγουδιού χρησιμοποιούνται και μηχανές αέρα.





ΑΡΜΕΝΙΑ: 1η Πρόβα



Μόλις τελείωσε η πρόβα της Αρμενίας, η 6η για σήμερα. Οι αδερφές Inga και Anush εμφανίζονται πάνω σε μια μπλε πλατφόρμα μαζί με άλλες τέσσερις κοπέλες. Στη συνέχεια μένουν μόνες τους πάνω στην πλατφόρμα και δίνουν μια σχεδόν άψογη φωνητικά ερμηνεία στο τραγούδι τους "Nor Par", την 4η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό. Το backrgound είναι πολύχρωμο με πάρα πολλές αλλαγές που όμως ταιριάζουν πολύ με τον έθνικ και r'n'b ήχο του κομματιού.

Οι χορεύτριες προς το τέλος του τραγουδιού ενεργοποιούν τα γάντια τους που βγάζουν πράσινο λέιζερ. Δεν είδαμε τον πολυδιαφημισμένο χορό "Jan Jan" και αυτό μάλλον σημαίνει πως μέχρι την επόμενη πρόβα τους θα υπάρξουν αλλαγές.



ΣΟΥΗΔΙΑ: 1η Πρόβα



Η χώρα διαγωνίζεται από την 5η θέση του Α' Ημιτελικού και εκπροσωπείται από την Malena Ernman και το τραγούδι σε αγγλικό και γαλλικό στίχο "La Voix". Η Ernman φοράει ένα λευκό φόρεμα με πούπουλα στο τελείωμά του ενώ μαζί της στη σκηνή βρίσκονται 5 κοπέλες ντυμένες στα μαύρα.

Το φόντο αρχικά είναι πράσινο και γίνεται λευκό στο ρεφραίν όπως και στο Melodifestivalen. Προς το τέλος του τραγουδιού το φόντο γίνεται μπλε. Οι μάσκες που είδαμε και στον Τελικό της χώρας χρησιμοποιούνται και εδώ, και είναι στο πρώτο μισό του τραγουδιού τοποθετημένες πάνω σε διάφανες πλαστικές κατασκευές που αντιπροσωπεύουν κομμάτια πάγου.

Ερμηνευτικά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και τα φωνητικά αποδίδουν άψογα στα χορωδιακά σημεία. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές μέχρι την επόμενη πρόβα.



ΒΕΛΓΙΟ: 1η Πρόβα



Ολοκληρώθηκε η πρόβα του Βελγίου με τον Patrick Ouchène και το "Copycat". Ο μιμητής του Elvis Prisley εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας μαύρο παντελόνι και γυαλιστερό σακάκι. Μαζί του δύο γυναίκες στα φωνητικά που χορεύουν στο ύφος του τραγουδιού και τον υποστηρίζουν πολύ καλά φωνητικά. Στη σκηνή βρίσκονται ακόμη ένας κιθαρίστας και ένας που παίζει βιολοντσέλλο. Τα χρώματα στις οθόνες μεταβάλλονται από το ασημένιο στο κόκκινο και το χρυσό και ταιριάζουν με το ρυθμό του κομματιού, δίνοντας μια αίσθηση Las Vegas. Στο τέλος ο τίτλος του τραγουδιού εμφανίζεται στο πάτωμα της σκηνής. Φωνητικά δεν υπήρξαν προβλήματα. Μια εμφάνιση με glamour για την αποστολή του Βελγίου.





ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: 1η Πρόβα




Πρώτη πρόβα και για την Λευκορωσία και τον Petr Elfimov με το τραγούδι "Eyes that never lies". Μία δυνατή ερμηνεία και μια ροκ εμφάνιση από τον Petr. Μαζί του στη σκηνή ένας κιθαρίστας, που φορά ένα μπλουζάκι Petr Elfimov και μια χορεύτρια πάνω σε μια εξέδρα. Λευκές και πράσινες φωτιές στα γραφικά.Ο τραγουδιστής φορά μαύρο μπλουζάκι και μαύρο δερμάτινο παντελόνι. Η χορεύτρια στην εξέδρα, τυλιγμένη με ένα μακρύ λευκό ύφασμα, δείχνει παγιδευμένη. Μηχανές αέρα σηκώνουν ψηλά το ύφασμα σύμφωνα με τις κινήσεις της χορεύτριας, η οποία στο τέλος του τραγουδιού καταφέρνει να ελευθερωθεί.



ΤΣΕΧΙΑ: 1η Πρόβα



Ολοκληρώθηκε η 1η πρόβα για την αποστολή της Τσεχίας. Μια ιδιαίτερα κεφάτη εμφάνιση από τους Gipsy.cz για το τραγούδι τους "Aven Romale". Ο τραγουδιστής ντυμένος σαν Superman και στη σκηνή 5 ακόμη άτομα. Δύο από αυτά, μεταξύ τους μια νεαρή κοπέλα, παίζουν βιολί, δύο παίζουν κιθάρα και ένα drum kit. Πολύ χρώμα και έντονα γραφικά από κομίκ στις οθόνες συνθέτουν την παρουσίαση του κομματιού. Χαρακτηριστικό της διάθεσης των εκπροσώπων της Τσεχίας τα τσιγγάνικα τραγούδια που έλεγαν πριν την έναρξη της πρόβας τους.



ΤΟΥΡΚΙΑ: 1η Πρόβα



Τελευταία πρόβα για σήμερα ήταν αυτή της Τουρκίας, ενός από φετινά φαβορί και αγαπημένα των φανς. Η Hadise με το ρυθμό του τραγουδιού της "Düm Tek Tek"κατάφερε να ξεσηκώσει όσους παρακολούθησαν την πρόβα παρά τα προβλήματα που υπήρξαν. Στη σκηνή τη συνοδεύουν αρχικά 2 κοπέλες στα χορευτικά και μια κοπέλα και ένας άνδρας στα φωνητικά, ενώ προς το τέλος στη σκηνή ανεβαίνει άλλος ένας άνδρας με τον οποίο χορεύουν αισθησιακά.

Φωνητικά το τραγούδι έχει προβλήματα. Η Hadise φαίνεται να αφήνει κάποιους στίχους για τα φωνητικά ειδικά στα πρώτα κουπλέ, ενώ τα ρεφραίν ακούγονται σαν να τα ερμηνεύει ο άνδρας μόνος του. Στο background το οποίο είναι σε κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις, κυριαρχούν καρδιές που πάλλονται στο ρυθμό του τραγουδιού, ενώ γίνεται και χρήση πυροτεχνημάτων. Σίγουρα θέλει πολλές διορθώσεις, ενώ φαίνεται πως είναι από τις συμμετοχές που κρύβουν τους άσσους τους για την δεύτερη πρόβα.


Read more...

blogger templates 3 columns | Make Money Online