Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Eurovision @ Russia - Day 4 (H πρώτη πρόβα της Ελλάδας ) !!!


Ξεκίνησε και η 4η Eurovision μέρα. 
Σήμερα είναι η πρώτη πρόβα για το Αζερμπαϊτζάν, 
την Ουγγαρία, την Σλοβενία, την Λιθουανία, την Μολδαβία, 
την Αλβανία, την Ουκρανία, την Εσθονία 
και φυσικά για την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + Videos




ALBANIA: 1η Πρόβα!



Σε ένα εντυπωσιακό –πάλι- χρυσοκόκκινο φόντο εξελίσσεται το Carry me in your dreams για την Αλβανία. Η νεαρή Kejsi Tola συνοδεύεται από τρεις χορευτές και δυο κορίτσια στα φωνητικά. Η χορογραφία του γνωστού μας Τζουλιάνι επιχειρεί να αναδείξει μια σέξυ πλευρά της Kejsi, όμως και η μικρή δεν τα καταφέρνει – τρακ να το πεις... έλλειψη ευελιξίας να το πεις..., και του Τζουλιάνο η έμπνευση φαίνεται ότι εξαντλήθηκε στο Καλομοιράκι!
Ωστόσο, αξιοπρεπής, χαριτωμένη και easy listening & watching συμμετοχή...




MΟΛΔΑΒΙΑ: 1η Πρόβα!


Στο κόκκινο της φωτιάς η σκηνή και πάνω της η αποστολή της Μολδαβίας, που ξεκίνησε δυναμικά τις πρόβες της στις 14.05. Η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση έναρξη των μεσημεριανών δοκιμών προφανώς θα επηρεάσει και τις τρεις χώρες (Λιθουανία, Μολδαβία, Αλβανία) αυτής της ομάδας.

Η ερμηνεύτρια Nelly Ciobanu ήταν φωνητικά σωστή σε όλη τη διάρκεια της πρόβας. Με τη στήριξη ενός νεαρού στο βάθος της σκηνής, οι Μολδαβοί καλλιτέχνες έδωσαν συνολικά ένα αρτιότατο ηχητικό αποτέλεσμα.

Η Nelly πλαισιώθηκε από τέσσερις καλά συντονισμένους χορευτές, οι οποίοι όμως ακολουθούν τα στερεότυπα χορογράφησης «έθνικ-ποπ» τραγουδιών με βαλκανικό ηχόχρωμα, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό.

Οι επί σκηνής οθόνες προβάλλουν έθνικ σχηματισμούς σε κόκκινες αποχρώσεις, που σε μεγάλο βαθμό θυμίζουν το φόντο που είχε χρησιμοποιήσει η Γεωργία στην παρθενική της συμμετοχή το 2007.




ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: 1η Πρόβα!



Με καθυστέρηση περίπου ενός τετάρτου μετά το διάλειμμα για το μεσημεριανό γεύμα άρχισε η πρόβα της Λιθουανίας. Η παρουσίαση του κομματιού στηρίζεται στην εξαιρετικά ευέλικτη και καλοδουλεμένη φωνή του Sasha Son, κατά κόσμο Dmitrij Savrov. Τα πρώτα πλάνα επικεντρώνονται σε ένα λευκό πιάνο επί σκηνής και στο Λιθουανό καλλιτέχνη, ο οποίος τραγουδάει παίζοντας πιάνο. Λογική η συγκεκριμένη επιλογή εικονοποίησης της Λιθουανικής συμμετοχής, αφού το πλεονέκτημά της είναι η όμορφη μελωδία και η αισθησιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει το τραγούδι ως σύνολο. Ηχητικά, το αποτέλεσμα ήταν άρτιο από την πρώτη στιγμή.

Στη σημερινή πρόβα Λιθουανός τραγουδιστής φορούσε καπέλο και τιράντες, παραπέμποντας έτσι σε soul και r’n’b ενδυματολογικά στερεότυπα. Τα χρώματα της σκηνής βασίζονταν σε μπλε και γαλάζιους τόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία δεν επεφύλασσε κανένα ιδιαίτερο «τέχνασμα». Μονάχα στο κλείσιμο του κομματιού, φάνηκε μέσα από το χέρι του Sasha να ξεπετάγεται μια αληθινή φλόγα.





ΕΛΛΑΔΑ: 1η Πρόβα!




Σειρά για την Ελληνική συμμετοχή, η οποία όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ημέρας στο press center! Με ένα πολύ μεγάλο πλήθος μέσα στην αρένα η Ελληνική αποστολή ξεδίπλωσε επιτέλους όλα τα χαρτιά της φετινής μας συμμετοχής που ανταγωνίζεται το χθεσινό φαβορί, τη Νορβηγία. Μια τεράστια κατασκευή σαν διάδρομος στήνεται επί σκηνής και μαζί με το Σάκη 2 Σουηδέζες χορεύτριες που κάνουν και φωνητικά, 2 χορευτές και ο Άλεξ Παναγή, πού θα στηρίξει τη δεύτερη μεγάλη μας προσπάθεια για βραβείο. Το τραγούδι ξεκινάει πάνω σ’ένα διάδρομο και με τους 5 επί σκηνής.

Το χορευτικό έχει αρκετές ομοιότητες με αυτό της Αθήνας με κάποιες προσθήκες. Ο διάδρομος μετακινείται συνεχώς και όταν ανεβαίνουν επάνω οι χορευτές στη γέφυρα του τραγουδιού, δένουν τα πόδια τους και κινούνται σα να μην υπάρχει βαρύτητα.

Όταν όμως γίνεται αυτό ο θόρυβος ακούγεται πολύ έντονα από τα μικρόφωνα και δεν ξέρω πως μπορεί να διορθωθεί. Ο Σάκης ερμηνευτικά δεν ήταν καλός, λαχάνιαζε συνέχεια, αλλά είναι φυσικό με το συγκεκριμένο χορευτικό. Θα περιμένουμε την επόμενη πρόβα για τυχόν αλλαγές. Πάντως σήμερα δεν είδαμε πρόβα νικητήριου τραγουδιού.



ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: 1η Πρόβα!



Σκυτάλη παίρνει το Αζερμπαϊτζάν με τους Aysel και Arash και το Always. Οι δύο τραγουδιστές στέκονται επάνω σε παρατεταγμενα τραπέζια επί σκηνής, πλάτη με πλάτη με τα χέρια τους πιασμένα. Τρεις παρουσίες, δύο κοπέλες και ένας άντρας τους πλαισιώνουν τόσο στο χορευτικό όσο και στα φωνητικά. Το σκηνικό είναι φωτισμένο εξ ολοκλήρου σε κόκκινο φόντο. Τα τραπέζια έχουν διαφορετικό ύψος και έτσι λειτουργούν σαν σκαλοπάτια προς το ψηλότερο και αποτελούν τον κεντρικό μοχλό του χορευτικού.

Η Aysel παρουσιάζεται ντυμένη στα άσπρα ενώ ο Arash στο κλασικό του στυλ με τζιν και δερμάτινο μαύρο σακάκι και άσπρο πουκάμισο. Το τραγούδι δεν απαιτεί και ιδιαίτερα φωνητικά , όμως τα όποια και αν χρειάζονται οι δύο συντελεστές τα φέρουν εις πέρας πάρα πολύ καλά παρόλο τήν έντονη κινητικότητα που απαιτεί η χορογραφία. Οι οθόνες στο τελείωμα απεικονίζουν τύμπανα και φλόγες.



ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 1η Πρόβα!



Τέταρτη μέρα προβών για τον 54ο διαγωνισμό της Eurovision και για την έναρξη εμφανίζεται η Σλοβενία με τους Quartissimo με τη Martina στα φωνητικά και το Love Symphony. Το σκηνικό απαρτίζεται από πέντε παραβάν στο κέντρο, κάτι που ήδη εχουμε δει στο βίντεο κλιπ της Σλοβενίας, παρατεταγμένα ημικυκλικά με άσπρο φωτισμό στα πλάγια από κάθε παραβάν.

Πίσω από το κεντρικό βρίσκεται η τραγουδίστρια ενώ στα πλάγια της από δύο μουσικοί που εμφανίζονται σχίζοντας την κουρτίνα του παραβάν. Ακόμα μία κοπέλα στα φωνητικά βρίσκεται στο πίσω και πλάγιο μέρος της σκηνής. Σε αυτήν την πρώτη πρόβα οι μουσικοί φοράνε μαύρα κουστούμια ενώ η Martina είναι ντυμένη στα λευκά.

Οι οθόνες στο βάθος απεικονίζουν νότες σολφέζ ενώ όλο το σκηνικό φωτίζεται σε κόκκινο χρώμα. Τα φωνητικά που αρχίζουν στο 1 λεπτό του τραγουδιού εκτελούνται πάρα πολύ καλά από τη Martina με πολύ καθαρή και σταθερή φωνή.

Η χορογραφία όμως είναι μάλλον φτωχή και περιορίζεται σε λίγες κυκλικές κινήσεις των μουσικών γύρω από την τραγουδίστρια που παραμένει σταθερή στο κέντρο, παρουσιάζοντας μια υποτονική εικόνα σε ένα δυναμικό τραγούδι.



ΟΥΓΓΑΡΙΑ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για την Ουγγαρία, για τον Zoli Adok και το Dance with me. Σύμφωνα με τα δελτία τύπου της Ουγγαρίας πρόκειται για ένα μοντέρνο ποπ τραγούδι που απευθύνεται στους λάτρεις της υψηλών προδιαγραφών party-music, ερμηνευμένο από ένα σούπερ ταλαντούχο τραγουδιστή και χορευτή (από το βιογραφικό του μάλλον ο χορός είναι η κύρια καριέρα του) πλαισιωμένο από 4 φανταστικές χορεύτριες και δυο φωνητικά, με στόχο την αληθινή διασκέδαση του κοινού...

Τελικά πρόκειται απλώς για ένα ποπ τραγούδι, «ερμηνευμένο» από έναν πολύ καλό χορευτή που τραγουδάει κιόλας, πλαισιωμένο από 4 καλές χορεύτριες και δυο πολυ καλά φωνητικά, με στόχο... έλα μου ντε;

Ενδιαφέρουσα η έναρξη με τον σχηματισμό του Zoli και των χορευτριών στο πάτωμα, στα γραφικά τίποτα το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, γαλάζια neon lights και άσπρες γραμμές που σχηματίζουν τετράγωνα, κύβους, σπιτάκια, παράθυρα, τον τίτλο του τραγουδιού, κ.λπ. Όπως ζήτησε και ο Zoli στην έναρξη της πρόβας του, we wish him luck… Δηλαδή ο θεός να βάλει το χέρι του!!





blogger templates 3 columns | Make Money Online