Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Eurovision @ Russia - Day 3


Η Τρίτη μέρα της Eurovision άρχισε στις 9 το πρωί. 
Μέχρι στιγμής έχουν κάνει πρόβα η Σερβία, Λετονία, Ιρλανδία, Κροατία 
και ακολουθούν λίγο αργότερα η Πολωνία, η Νορβηγία, η Κύπρος.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + Video



ΚΥΠΡΟΣ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για την αδελφή μας χώρα Κύπρο. Η σκηνή παίρνει περιμετρικά τα χρώματα της Μεσογείου με τρείς φωτιζόμενες κατασκευές επί σκηνής , όπου επάνω τους είναι οι δυο χορευτές που πλαισιώνουν την Χριστίνα Μεταξά με την ιδία να στριφογυρίζει επάνω σε μια από αυτές , από πίσω της ένα δάσος με φύλλα που τα παρασέρνει ο αέρας συμπληρώνει το σκηνικό .Στα φωνητικά είναι τρία άτομα με τον αδελφό της Νικόλα Μεταξά επικεφαλή όπου σε κάποια σημεία παίρνει το κομμάτι επάνω του,χωρίςομως να αλλοιώνει την αρχική εκτέλεση του τραγουδιού .Ενδυματολογικά η Χριστίνα Μεταξά φοραεί ένα ιδιαίτερα ρομαντικό φόρεμα το οποίο γράφει πολύ όμορφα τόσο επάνω της όσο και επί σκηνής.Το όλο αποτέλεσμα ειναι συγκινητικό και περνάει πολύ όμορφα το μήνυμα του τραγουδιού της (Firefly).




ΝΟΡΒΗΓΙΑ: 1η Πρόβα!



Η ώρα που όλοι περίμεναν έφτασε. Η Νορβηγική αποστολή, που από πολλούς θεωρείται το φαβορί του φετινού διαγωνισμού ανέβηκε στη σκηνή στις 13.50, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων στην αίθουσα τύπου και το Olympiyskiy Arena. O εικοσιτριάχρονος Alexander Rybak, χωρίς εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες, όμως, πάντα άρτιος, δεν έπαψε στιγμή να φαίνεται χαρισματικός στον τηλεοπτικό φακό. Στηριζόμενος, δε, στην ιδιαιτέρως αξιομνημόνευτη και μεθυστική μελωδία του βιολιού, αλλά και σε πολύ καλοδουλεμένα φωνητικά, απέσπασε θερμό χειροκρότημα από όλους όσοι παρακολούθησαν την πρόβα του μέσα στο στάδιο. Σκηνικά, η πρώτη πρόβα της Νορβηγίας δεν επεφύλασσε καμμία έκπληξη, αφού το στήσιμο της συμμετοχής ήταν αυτό ακριβώς που είχαμε δει στο Νορβηγικό τελικό.

Τα χρώματα της σκηνής σε μπλε και κόκκινους τόνους στοχεύουν στο να αναδεικνύουν την παιδικότητα και το παιχνιδιάρικο ύφος του Alexander, το οποίο φαίνεται να ενσαρκώνει το «τηλεοπτικό τέχνασμα» της Νορβηγίας φέτος. Το πάνω κυκλικό μέρος της σκηνής δείχνει να περιστρέφεται σαν καρουσέλ, ενώ οι οθόνες επί σκηνής προβάλλουν εικόνες εμπνευσμένες από τη Νορβηγική ύπαιθρο με τη μορφή ζωγραφιάς για παιδιά: ένα μισοφέγγαρο που «κοιμάται» φωτίζει τη νύχτα σε ένα Νορβηγικό χωριό.



ΣΕΡΒΙΑ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για την Σερβία, Marko Kon & Milan Nikolic, Cipella. Αθάνατη βαλκανική «σχολή»! Και ερμηνευτή με χιούμορ έχουμε, και ακορντεόν έχουμε, και πολυφωνίες έχουμε, και καλογυμνασμένο χορευτικό σχήμα έχουμε, και μπαλαρίνα έχουμε! Ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, με κύριο θέμα στα γραφικά τον Μάρκο pixel animated, και μετασοσιαλιστικού ρυθμού ανθρωπάκια με άσπρα/μαύρα κοστούμια.

Παρά το εμφανέστατο τρακ όλου του team, ο Markο είναι περιπαικτικός και χαριτωμένος, χορογραφημένος μόνιμα ντουέτο με τον Milan Nicolic, οι τρεις άντρες χορευτές αδροί, άνετοι και καλοντυμένοι, η μπαλαρίνα μάλλον με «ρόλο», γιατί απ’ ότι καταλάβαμε από τα συμφραζόμενα, κάτι θα της βγάλουν, κάπου θα την πετάξουν... Ελπίζω να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη δεύτερη πρόβα!




ΛΕΤΟΝΙΑ: 1η Πρόβα!



Πρώτη πρόβα για τη Λετονία με τον Intars Busulis με το τραγούδι Probka. Στο πίσω φόντο στις οθόνες εμφανίζονται πολυκατοικίες ενώ στο κέντρο πινακίδα που μας κατευθύνει σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη. Ο Intars Busulis στο κέντρο ντυμένος με σακάκι με κονκάρδες καρφιτσωμένες πάνω του, με δύο κοπέλες στα φωνητικά ντυμένες στα άσπρα δίπλα του. Το σκηνικό ολοκληρώνουν τρία άτομα που παίζουν όργανα στο πίσω μέρος της σκηνής.

Η σκηνική παρουσία στηρίζεται στο χορευτικό του τραγουδιστή και στο παιχνίδι του με τις δύο κοπέλες οι οποίες μάλιστα στο μέσο δημιουργούν μία άσπρη σημαία ενώνοντας τα φορέματα τους. Από φωνητικής άποψης τα πράγματα δεν παρουσιάζουνε και τίποτα το ενδιαφέρουν μιας και το τραγούδι δεν ενδείκνυται για κάτι ιδιαίτερο, μάλλον θα έλεγα ότι , τουλάχιστον στην πρώτη αυτή πρόβα, είναι κάπως υποτονικά χάνοντας τη δυναμική που θα έπρεπε να έχει το τραγούδι στο ρεφραίν. Στο τρίτο μέρος της πρόβας μάλιστα ο Intars Busulis δείχνει γρήγορα κουρασμένος. Περιμένοντας την επόμενή του πρόβα λοιπόν για να ολοκληρώσουμε την εικόνα.




ΙΡΛΑΝΔΙΑ: 1η Πρόβα!



Τα κορίτσια ξενυχτάνε μ’ ένα μυστικό-ό-ό-ό-όπα! Πρώτη πρόβα Ιρλανδίας , Sinead Mulvey & Black Daisy με το Et cetera. Στη σκηνή υποδεχόμαστε τέσσερα κορίτσια(;) που μάλλον έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους προσπαθώντας, μάταια, να τραγουδήσουν ένα χαρούμενο σκοπό. .. Κεραυνοί στα γραφικά, αλφάβητο που τρέχει στο «δαχτυλίδι» πάνω από τη σκηνή σχηματίζοντας κατά καιρούς τον τίτλο του τραγουδιού. Φώτα, πολλά φώτα, και στρόμπο και ό,τι εκτυφλωτικό μας βρίσκεται, αλλά μάταια. Μέσα στην arena το θεάμα είναι κουραστικό, από τις οθόνες μπορεί και να ψηθεί κανένας άνθρωπος... (Στα παρασκήνια είδαμε ότι ενδυματολογικά τα κορίτσια θα κινηθούν σε glitter ασημί επιλογές!)






ΚΡΟΑΤΙΑ: 1η Πρόβα!



Ένα πολύ καλό ξεκίνημα της ημέρας είχαμε σήμερα με την πρώτη πρόβα της Κροατίας και το Lijepa Tena. Σ'ενα πραγματικά ατμοσφαιρικό τραγούδι δε θα μπορούσε η σκηνή να μην είναι ανάλογη. Σε αποχρώσεις του μπλε, με μεγάλα λευκά λουλούδια να ίπτανται σε έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Τέσσερεις κοπέλες συνοδεύουν τον Igor και την Andrea, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστικε στα graphics και ένα ζευγάρι σχηματισμένο από αναλαμπές να χορεύει ταγκό, κάτι που θα περίμενε κανείς να γίνεται live από το team της Κροατίας.
Φωνητικά, ήταν πάρα πολύ καλοί παρ'όλο που ήταν ακόμα πρωί. Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως η Κροατία διεκδικεί μια θέση στον τελικό με αξιώσεις,




blogger templates 3 columns | Make Money Online