Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Eurovision Day 5 @ Russia - Οι δεύτερες πρόβες του 1ου ημιτελικού !!!



Σήμερα πραγματοποιούνται οι δεύτερες πρόβες των χωρών 
που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό. 

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + videos 



ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: 2η Πρόβα!



Ο δεύτερος κύκλος προβών ξεκινάει σήμερα με το Μαυροβούνιο και την εκπρόσωπό του Andrea Demirovic που ερμηνεύει το Just get out of my life. Η σκηνή φωτίζεται στις ίδιες αποχρώσεις όπως και στην 1η πρόβα, δηλαδή σε φούξια και μπλε.
Επί σκηνής η τραγουδίστρια με προκλητικό κοντό φόρεμα και έναν χορευτή στα άσπρα.

Το χορευτικό περιλαμβάνει ένα συνεχές παιχνίδι προσέγγισης - απόρριψης, όπως ακριβώς το περιγράφει και ο στίχος του τραγουδιού. Σε αυτήν την πρόβα δεν υπάρχουν τα λαθάκια της 1ης, όλη η κίνηση από πλευράς και των δύο συντελεστών επί σκηνής εκτελείται με άνεση και ομαλά. Φωνητικά η Andrea είναι πολύ καλή, χωρίς προβλήματα ήχου και χωρίς κοπιάσματα παρόλη την έντονη χορογραφία που πρέπει να εκτελέσει.

Το μειονέκτημα είναι ότι η σκηνή δεν γεμίζει με μόνο τους δύο αυτούς συντελεστές κάνοντας το σόου να μοιάζει φτωχό. Κατά τα άλλα το Μαυροβούνιο είναι έτοιμο για τον ημιτελικό της Τρίτης.



ΤΣΕΧΙΑ: 2η Πρόβα!



2η πρόβα για την Τσεχία και τους Gipsy,Cz και το Aven Romale. Οι οθόνες στο βάθος της σκηνής κατακλύζονται από εικόνες γνωστών ηρώων κόμικ καθώς και διάφορες γνωστές ετικέτες από την διεθνή καθημερινή ζώη. 

Ο τραγουδιστής με κόκκινη φόρμα κάτι μεταξύ μπάτμαν και σούπερμαν στο κέντρο της σκηνής με τέσσερεις μουσικούς στο πίσω μέρος και μία βιολίστρια στο πλάι. 

Το χορευτικό παρουσιάζεται επιτηδευμένα ακατάστατο, με τον τραγουδιστή να φέρνει γυροβολιές μεταξύ των υπολοίπων μελών του γκρουπ και να κάνει μικρά σκετσάκια με τον καθένα και κυρίως με την κοπέλα. Φωνητικά η 2η πρόβα άψογη και πάλι όπως και στο Μαυροβούνιο παρόλη την πολύ έντονη χορογραφία. Το τραγούδι είναι βέβαια δύσκολο και με ιδιαίτερους ρυθμούς, όμως αποτελεί σίγουρα μια εναλλακτική πρότσαη για το διαγωνισμό. Απομένει να δούμε πως θα αντιδράσει και το κοινό του 1ου ημιτελικού.



ΒΕΛΓΙΟ: 2η Πρόβα!





Δεύτερη πρόβα για το Βέλγιο και το Copycat. Glam 50s σκηνικό, χρυσό σακάκι για τον Patrick, μαύρα κοστούμια για τους άντρες, τα φωνητικά δεν ξέρουμε τι θα φορέσουν, ή πρόβλημα με το τελωνείο ή το Βέλγιο κρατάει άσσους κρυμμένους στο μανίκι!!! 

Αν και προσπαθεί να κάνει τον άνετο, ο Patrick και φωνητικά δεν ανταποκρίνεται, και να υποστηρίξει την ατμόσφαιρα που αντιστοιχεί στο είδος του τραγουδιού του δεν μπορεί .

Καλή επιτυχία Βέλγιο!




ΕΛΒΕΤΙΑ: 2η Πρόβα!

Δεύτερη πρόβα για την Ελβετία και τους Lovebugs. Η ιδέα αξιοποίησης του τίτλου του τραγουδιού στο background με την απεικόνιση των highest heights είναι πιο ευδιάκριτη σήμερα, μετά τις βελτιώσεις από την πρώτη πρόβα, τόσο του φωτισμού όσο και των πλάνων, όπου ως επί το πλείστον κυριαρχούν ψυχρά μπλέ και λευκά χρώματα.

Δυστυχώς ο τραγουδιστής των Lovebugs δεν το ‘χει - ακόμα τουλάχιστον, παρ’ όλο που οι «σύντροφοί» του προσπαθούν να ανεβάσουν τόσο την απόδοσή του όσο και το εν γένει θέαμα που παρουσιάζουν. Νομίζω περιμέναμε περισσότερα από την Ελβετία... Θα δούμε!



ΑΝΔΟΡΡΑ: 2η Πρόβα!

Στις 15.20 ώρα Μοσχας, ακολουθώντας το επίσημο πρόγραμμα, εμφανίστηκε για τη δεύτερη πρόβα της η ...ανεμοδαρμένη Ανδόρρα. Όχι, το κρατίδιο των Πυρηναίων δε μαστιγώνεται από τους λυσσαλέους ανέμους λόγω της γεωγραφικής του θέσης.

Απλώς φαίνεται πως η Susanne Georgi επιστράτευσε όσους ανεμιστήρες βρήκε μέσα στο Olympiyskiy Arena και τους χρησιμοποίησε προς το τέλος του τραγουδιού της ...μάλλον για να μας εντυπωσιάσει! Περισσότερο, όμως, ίσως τα καταφέρει προς αυτή την κατεύθυνση το φόρεμα της καλλιτέχνιδος, που εύκολα θα μπορούσε κανείς να το μπερδέψει με ζουρλομανδία, λόγω των τεράστιων μανικιών του...

Η ευχάριστη, πλην όμως αφελής ποπ συμμετοχή της Ανδόρρας στο διαγωνισμό φέτος έκανε μια επιτυχημένη δεύτερη πρόβα. Όλα κύλησαν ομαλά χωρίς ηχητικά ή τηλεοπτικά προβλήματα. Ακριβώς επειδή, πήγαν όλα καλά από την πρώτη δοκιμή, υπήρχε ο χρόνος για τέσσερις επαναλήψεις του κομματιού.

Ορισμένοι συνάδελφοι στην αίθουσα τύπου βαρέθηκαν, ένω άλλοι θεώρησαν απλώς ότι είχαν μια ευχάριστη και εύπεπτη μελωδία στα αυτιά τους την ώρα που δούλευαν...







ΣΛΟΒΑΚΙΑ: 2η Πρόβα!

Και ενώ μετά τη Σουηδία, σειρά είχε η Αρμενία σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, είδαμε τη Σλοβακία να κάνει τη δεύτερη δοκιμή της. Η εν λόγω χώρα παρουσίασε το τελικό και ολοκληρωμένο στήσιμο της συμμετοχής της, μια πανέμορφη μελωδία, που με καλύτερους ερμηνευτές και πιο μοντέρνα παραγωγή θα μπορούσε να πλασαριστεί ως ένα από τα ωραιότερα κομμάτια που έχουμε ακούσει ποτέ στο διαγωνισμό. Δυστυχώς δεν ισχύουν αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν και φάλτσα δεν ακούσαμε, η άπειρη τραγουδίστρια από τη Σλοβακία σε αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό από τεχνικής απόψεως κομμάτι χρησιμοποιεί το λαιμό και και τον ουρανίσκο της ως αντηχείο, με αποτέλεσμα να ακούγεται ότι απλώς «τσιρίζει».





ΣΟΥΗΔΙΑ: 2η Πρόβα!

Mε μάλλον «πρόχειρη» διάθεση τόσο στη φωνή, όσο και στην αμφίεση εμφανίστηκε η Malena Ernmann από τη Σουηδία για τη δεύτερη πρόβα της. Φορώντας τζην και τιραντένιο μπλουζάκι η Σουηδέζα mezzo soprano ακούστηκε «άδεια» και «αστήριχτη» στα κουπλέ, πράγμα λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι γραμμένα στη χαμηλότερη φωνητική περιοχή της alto.

Το «ακροβατικό» γκλισσάντο που οδηγεί στη γέφυρα δεν ακούγεται απολύτως πετυχημένο, ενώ στη μετατροπία μετά τη γέφυρα, όταν το κομμάτι ανεβαίνει κατά ένα τόνο, η Malena χρησιμοποιεί τη γλώσσα και τον ουρανίσκο της αντί για το διάφραγμα, προκειμένου να «στηριχτεί» και να ανταπεξέλθει στην υψηλότερη φωνητική έκταση.
Ε και λοιπόν; Ούτως ή άλλως η μεγίστη πλειοψηφία των σχολίων που θα συγκεντρώσει η Σουηδία θα σχετίζεται με την ηλικία της Σουηδέζας τραγουδίστριας...

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι πραγματικά φάλτσα δεν ακούγονται, ενώ κάποια πλάνα στη συγκεκριμένη πρόβα καίγονταν από τον υπερβολικό φωτισμό. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν στις τελικές πρόβες με τα ρούχα θα δούμε ένα καλοδουλεμένο τηλεοπτικό αποτέλεσμα, που θα στηρίζει επαρκώς την «καλλιτεχνική» σύλληψη της φετινής Σουηδικής συμμετοχής.





blogger templates 3 columns | Make Money Online