Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008 - Ο Ημιτελικός




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο γήπεδο της Πυλαίας, η πρώτη διαγωνιστική βραδιά του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008, που συνδιοργανώνεται φέτος από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, την ΔΕΘ ΑΕ και την ΕΡΤ ΑΕ. Από τα 16 τραγούδια που διαγωνίστηκαν, 10 πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου.



Τη βραδιά, παρουσίασε με το ιδιαίτερο χιούμορ του ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50%-50%, ενώ συμμετείχε στην ψηφοφορία και η Κύπρος με αποστολή μόνο γραπτών μηνυμάτων (SMS).


Τα 10 τραγούδια που προκρίθηκαν για τον τελικό του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου είναι τα εξής:

1. «Αν χρειαστεί»- συγκρότημα “18 Παρά Τέταρτο”
(Συνθέτης -Στιχουργός: Αντώνης Κεμανετζής)

2. «Χίλια χρόνια»- Βαγγέλης Καψάλης
(Συνθέτης- Στιχουργός: Κωνσταντίνος Κάλιας)

3. «Δεν σκοτεινιάζει»- συγκροτήματα “Κάτι Έλληνες”/ “Anamaloupa”
(Συνθέτης: Κωνσταντίνος Βάμβουκας, Στιχουργός: Βασίλης Μικέλης)

4. «Φανταστικό ταγκό»- Αλέξανδρος Γούδας
(Συνθέτης- στιχουργός:- Αλέξανδρος Γούδας)

5. «Τόσα να πω»- Αλεξάνδρα Κλάδη /Κωνσταντίνος Βούλγαρης
(Συνθέτης- στιχουργός: Αλεξάνδρα Κλάδη, Κωνσταντίνος Βούλγαρης

6. «Ο επιζήσας»- Λάμπρος Φιλίππου
(Συνθέτης- Στιχουργός: Δώρης Αυγερινόπουλος)

7. «Αλήθεια»- Τάσος Χαρανιάς
(Συνθέτης: Τάσος Χαρανιάς, Στιχουργός: Εβίτα Σκουρλέτη)

8. «Ξέρω να χορεύω»- Γιάννης Κυρατσός
(Συνθέτης- Στιχουργός: Γιάννης Κυρατσός)

9. «Ιστός»- Γιώργος Καλογερόπουλος
(Συνθέτης - στιχουργός: Γιώργος Καλογερόπουλος

10. «Ο χρόνος (Αουα)»- Παναγιώτης Βιολιστής & συγκρ. “Λουδίας”
(Συνθέτης- Στιχουργός: Παναγιώτης Βιολιστής)

Ο τελικός θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με το Γήπεδο Πυλαίας από τη ΝΕΤ, το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και τον 9,58 της ΕΡΤ3, αλλά και μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.deytero.gr/.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το HotShowBizNews blog




Στη συνάντηση αυτή των νέων δημιουργών και ερμηνευτών, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, κοινό και τηλεθεατές απόλαυσαν αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με διευθυντή ορχήστρας τον Ανδρέα Πυλαρινό.

Στο αφιέρωμα «Εφ’όλης της ύλης», ο Γιάννης Κότσιρας, η Ραλλία Χρηστίδου και η Ζωίτσα Κουρούκλη ερμήνευσαν με τον δικό τους εκφραστικό τρόπο τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει, ενώ πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή που η Ζωίτσα Κουρούκλη μας θύμισε το 1ο Βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 1963, με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα και του Κώστα Κινδύνη «Εδώ Τελειώνει ο ουρανός».

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το HotShowBizNews blog


Read more...

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ο Robbie Williams και τα U.F.O.




Για τα U.F.O θα μιλάει στα νέα του τραγούδια ο Robbie Williams.


Αφού έβαλε τέλος στον “πόλεμο” με την δισκογραφική του εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει το νέο του album μέσα στο 2009. Και σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα του κομμάτια θα έχουν θέμα τα U.F.O.

"ήμουν με τον Robbie την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν σπίτι του και έγραφε τραγούδια. Μάς έπαιξε μερικά. Έχει πολύ κέφι, είναι σε πολύ καλή φόρμα και πιστεύω ότι η δουλειά που ετοιμάζει είναι πολύ καλή. Ελπίζω το album να βγει του χρόνου. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για αυτό αλλά το ελπίζουμε" , είπε ο manager του, Tim Clark, στο BBC, όταν ρωτήθηκε για τα μελλοντικά σχέδια του star.


Read more...

Νέος Μιχάλης Χατζηγιάννης



Ήρθε το πρώτο single από το νέο album του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που θα κυκλοφορήσει τέλος του μήνα.

Το single, εκτός από τη γνωστή εκδοχή του τραγουδιού "Εμείς οι δυο σαν ένα" (σε μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους του Νίκου Μωραΐτη), περιλαμβάνει δύο επιπλέον remix (Sabai remix και Hotel club remix). Είναι ένα τραγούδι που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό, ο κόσμος το αγάπησε και το ζητούσε επίμονα στα ραδιόφωνα.

Το νέο album του Μιχάλη αναμένετε να είναι το καλύτερο στην μέχρι στιγμής καριέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο album του Μιχάλη με τίτλο “Φίλοι και εχθροί” έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο, πουλώντας πάνω από 120.000 αντίτυπα.


Read more...

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι και πάλι εδώ...




«Και πάλι παιδί» το καινούριο του album, που έκανε ήδη την διαφορά 2 μήνες πριν την κυκλοφορία του. Με προάγγελο του album το «Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι», ο Γιάννης Κότσιρας πετυχαίνει να δώσει την μουσική ταυτότητα του καλοκαιριού που πέρασε και να καρφωθεί στις πρώτες θέσεις του National Airplay Chart, κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες των τελευταίων μηνών.
Και έπεται συνέχεια, γιατί το καινούριο του album είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε από έναν τραγουδιστή σαν τον Γιάννη Κότσιρα. Από το ξεκίνημα της δισκογραφικής του πορείας μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση το προηγούμενο album του, ο Γιάννης Κότσιρας, έχει ηχογραφήσει albums δημιουργών, συνεργαζόμενος κάθε φορά με έναν ή δύο συνθέτες και στιχουργούς. Έτσι και στο «και πάλι παιδί». Συνεργάζεται με έναν συνθέτη, τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, τον οποίο ουσιαστικά μας προτείνει, ως νέο δημιουργό σε ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και έναν στιχουργό, τον Νίκο Μωραΐτη, ο οποίος πια δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού έχει ταυτίσει το όνομα του με μια σειρά μεγάλων επιτυχιών τα τελευταία χρόνια.

Σε δύο τραγούδια έχει γράψει την μουσική ο Γιάννης Κότσιρας και σε δύο τους στίχους.
Κάθε album έχει την δική του ιστορία. Περισσότερο ή λιγότερο γοητευτική.

Το «Και πάλι παιδί» κρύβει από πίσω του μια καθημερινή ιστορία, αυτήν που γράφουν οι παρέες και οι καλές προθέσεις. Από την επιλογή των μουσικών και το γράψιμο των στίχων, μέχρι την ηχογράφηση του album, τις ενορχηστρώσεις, αλλά και το εικαστικό της έκδοσης, πίσω από κάθε στάδιο, κρύβεται μια παρέα. Πολλές φορές η ίδια παρέα.

Ο Γιάννης Κότσιρας επιμελήθηκε ο ίδιος την παραγωγή, δούλεψε μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη τις ενορχηστρώσεις, τα τραγούδια συζητήθηκαν, άλλαξαν, άλλα προστέθηκαν και άλλα αφαιρέθηκαν σε συνεργασία με τους 2 δημιουργούς του δίσκου, ενώ τέλος το artwork και γενικά η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας, φροντίστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι η φιλικότερη δυνατή στο περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί και την συλλεκτική εκδοχή του album, το οποίο κυκλοφορεί και σε jewel box.

Ο Γιάννης Κότσιρας επιστρέφει, μας προτείνει νέο ήχο και ένα δίσκο γεμάτο επιτυχίες.


Read more...

Οι Depeche Mode ξανά στην Ελλάδα


Χθες ανακοινώθηκε η ευρωπαϊκή περιοδεία των Depeche Mode με τίτλο «Tour of the Universe 2009».

Και ναι, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που θα κάνουν στάση για να ξεσηκώσουν τα πλήθη, είναι και η Ελλάδα.

Ξεκινώντας από το Ισραήλ στις 10 Μαΐου, θα είναι η πρώτη φορά που οι Depeche Mode θα κατακλύσουν τα στάδια 28 πόλεων σε 22 χώρες, πριν την τελευταία τους εμφάνιση, στις 11 Ιουλίου, στο Superbock Super Rock Festival του Πόρτο, στην Πορτογαλία.

Στην Ελλάδα θα εμφανιστούν για μία μόνο βραδιά στις 12 Μαΐου, στο Terra Vibe Park.


Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει στις 24 Οκτωβρίου

Τιμές εισιτηρίων:
Pl1 100 euro Ειδικά διαμορφωμένη περιοχή αμφιθεατρικά αριστερά και δεξιά της σκηνής για καθήμενους και όρθιους και εξασφάλιση θέσης παρκινγκ με την αγορά κάθε 3ων εισιτηρίων
Pl2 80 euro Oρθίων, ειδική περιοχή μπροστά από τη σκηνή (pitch A)
Pl3 60 euro Ορθίων γενική είσοδος

Σημεία Προπώλησης:
Ticket House
Αθήνα - Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) / 210 3608366
Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102 / 2310 264880

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-18:00
Σάββατο: 10:30-16:00

Online sales: www.ticketpro.gr


Read more...

Μαζωνάκης – Θεοδωρίδου… μαζί !!!


Από τις 17 Οκτωβρίου ξεκινάνε τις κοινές τους εμφανίσεις ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Γιώργος και Νατάσα θα βρεθούν μαζί σε ένα ξεχωριστό live πρόγραμμα, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος.


Στη σκηνή του Βοτανικού θα βρίσκεται και η Tamta σε μια guest εμφάνιση.


"Συναντιόμαστε σε μια ώριμη και επιτυχημένη καλλιτεχνικά περίοδο και αυτό που ετοιμάζουμε είναι πραγματικά μοναδικό. Το πρόγραμμα είναι λαϊκό, με εκπλήξεις και πολλές καινούριες ιδέες! Είναι ομαδικό γιατί θα είμαστε επί σκηνής για αρκετή ώρα με πολλές εναλλαγές, ενδιαφέρουσες στιγμές και εμάς έτοιμους για το καλύτερο!! Τον Γιώργο τον αγαπώ πολύ και τον εκτιμώ ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτήν τη συνεργασία... Την ήθελα πολύ αυτήν την συνάντηση". Δήλωσε η Νατάσα σε συνέντευξη τύπου.


"Το φετινό σχήμα στον Βοτανικό είναι γεμάτο από καινούριες ιδέες που θα διαπεράσουν όλο το πρόγραμμα αλλά και την φιλοσοφία του θεάματος. Σημασία δίνουμε στα πάντα, στην παρουσίαση των τραγουδιών μας, στις ενορχηστρώσεις, στις ερμηνείες μας.[...] Η Νατάσα είναι μια λαϊκή τραγουδίστρια με ξεκάθαρο ηχόχρωμα. Επίσης διαθέτει ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο. Είναι άψογη συνεργάτης, άλλωστε δεν συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά και γνωρίζει ο ένας τον άλλον". Συμπλήρωσε ο Γιώργος.


Αναμένουμε λοιπόν την έναρξη των εμφανίσεων τους και σύμφωνα με πολλούς αυτό θα είναι το σχήμα της χρονιάς.


Read more...

Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008



Δύο μαγικές νύχτες γεμάτες ελληνική μουσική ετοιμάζει η ΕΡΤ στο Γήπεδο της Πυλαίας στις 9 και 11 Οκτωβρίου. Το Φεστιβάλ Τραγουδιού 2008 συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, την ΔΕΘ Α.Ε. και την ΕΡΤ Α.Ε. μουσική και το τραγούδι θα έχουν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Στις 9η Οκτωβρίου, στην ημιτελική βραδιά, θα διαγωνιστούν 16 τραγούδια, από τα οποία τα 10 θα περάσουν στον τελικό. Η επιλογή των τραγουδιών θα γίνει από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50%-50%.

Στον τελικό της 11ης Οκτωβρίου η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, επίσης σε ποσοστό 50%-50%, θα επιλέξουν τρία από τα δέκα τραγούδια, στα οποία θα απονεμηθούν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντιστοίχως, ενώ η καλλιτεχνική επιτροπή θα απονείμει και τα τρία ειδικά βραβεία σύνθεσης, στίχου και ερμηνείας.

Την καλλιτεχνική επιτροπή, αποτελούν οι: Γιάννης Σπανός (Συνθέτης), Ολγα Παυλάτου (Στέλεχος δισκογραφικής), Τζώνη Καλημέρης (Ειδικός Σύμβουλος Προέδρου ΕΡΤ Α.Ε.), Νάκος Τρυφωνίδης (Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ρ/Σ Θεσσαλονίκης, Ιδιοκτήτης του Ρ/Σ Πανόραμα & 9,84), Κόμης Χ - Λευτέρης Παναγιωτίδης (Ερμηνευτής & Στιχουργός 1ου βραβείου Φεστιβάλ Τραγουδιού 2007), Χρήστος Δόκαλης (TV 100 - Τηλεπαρουσιαστής ? Δημιουργός Ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και Νίκος Γουλιάς (Παρουσιαστής της εκπομπής της ΕΤ-3 (Cinemania).

Παρουσιαστής και των δύο βραδιών θα είναι ο μοναδικός Γιάννης Ζουγανέλης.

Οι διαγωνιστικές βραδιές θα πλαισιωθούν από δύο μεγάλες συναυλίες.
Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου θα ακουστούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με διευθυντή ορχήστρας τον Ανδρέα Πυλαρινό. Στο αφιέρωμα «Μίμης Πλέσσας Εφ’ όλης της ύλης», συμμετέχουν οι ερμηνευτές Γιάννης Κότσιρας, Ραλλία Χρηστίδου και Ζωίτσα Κουρούκλη.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, ο γνωστός τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μας θυμίσει τους πιο σημαντικούς σταθμούς της 20χρονης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι, μέσα από το αφιέρωμα «Είκοσι χρόνια, μια ανάσα». Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι: Βασίλης Καζούλης, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Αντώνης Μιτζέλος και το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα». Τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα συνοδεύουν το συγκρότημά του κι ένα κουαρτέτο εγχόρδων

Τα 16 τραγούδια που συμμετέχουν στην ημιτελική βραδιά είναι τα εξής:

01. "Εκείνη, εγώ και η βροχή" - Δημήτρης Μπαλογιάννης
(Συνθέτης- Στιχουργός: Δημήτρης Μπαλογιάννης)
02."Αν χρειαστεί"- Μπάντα ?18 Παρά Τέταρτο?
(Συνθέτης -Στιχουργός: Αντώνης Κεμανετζής)
03. "Χίλια χρόνια"- Βαγγέλης Καψάλης
(Συνθέτης- Στιχουργός: Κωνσταντίνος Κάλιας)
04. "Ανεξίτηλο χρώμα" - Λεωνίδας Μαράντης
(Συνθέτης- Στιχουργός: Λεωνίδας Μαράντης)
05. "Δεν σκοτεινιάζει" - συγκρότημα ?Κάτι Έλληνες?
(Συνθέτης: Κωνσταντίνος Βάμβουκας, Στιχουργός: Βασίλης Μικέλης)
06, "Φανταστικό ταγκό" - Αλέξανδρος Γούδας
(Συνθέτης- στιχουργός:- Αλέξανδρος Γούδας)
07. "Τόσα να πω"- Αλεξάνδρα Κλάδη / Κωνσταντίνος Βούλγαρης
(Συνθέτης- στιχουργός: Αλεξάνδρα Κλάδη, Κωνσταντίνος Βούλγαρης
08. "Έτσι σε βρίσκει η ζωή" - Ελβίρα Δαγιόγλου- Μπάμπης Συντάκης
(Συνθέτης- Στιχουργός: Μπάμπης Συντάκης)
09. "Ναπάλ" - Πάνος Γουργιώτης
(Συνθέτης- Στιχουργός: Πάνος Γουργιώτης)
10. "Ο επιζήσας" - Λάμπρος Φιλίππου
(Συνθέτης- Στιχουργός: Δώρης Αυγερινόπουλος)
11. "Ο τοίχος" - Ανδριανός Νόνης
(Συνθέτης- Στιχουργός: Ανδριανός Νόνης
12. "Αλήθεια" - Τάσος Χαρανιάς
(Συνθέτης: Τάσος Χαρανιάς, Στιχουργός: Εβίτα Σκουρλέτη)
13. "Τρέχα κορόιδο" - Παύλος Κοντογιαννίδης
(Συνθέτης: Γιάννης Γιοκαρίνης, Στιχουργός: Παύλος Κοντογιαννίδης)
14. "Ξέρω να χορεύω" - Ιωάννης Κυρατσός
(Συνθέτης- Στιχουργός: Ιωάννης Κυρατσός)
15. "Ιστός"- Γιώργος Καλογερόπουλος
(Συνθέτης - στιχουργός: Γιώργος Καλογερόπουλος
16. "Ο χρόνος (Αουα)" - Παναγιώτης Βιολιστής & συγκρ. ?Λουδίας?
(Συνθέτης- Στιχουργός: Παναγιώτης Βιολιστής)


Read more...

blogger templates 3 columns | Make Money Online