Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι και πάλι εδώ...




«Και πάλι παιδί» το καινούριο του album, που έκανε ήδη την διαφορά 2 μήνες πριν την κυκλοφορία του. Με προάγγελο του album το «Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι», ο Γιάννης Κότσιρας πετυχαίνει να δώσει την μουσική ταυτότητα του καλοκαιριού που πέρασε και να καρφωθεί στις πρώτες θέσεις του National Airplay Chart, κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες των τελευταίων μηνών.
Και έπεται συνέχεια, γιατί το καινούριο του album είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε από έναν τραγουδιστή σαν τον Γιάννη Κότσιρα. Από το ξεκίνημα της δισκογραφικής του πορείας μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση το προηγούμενο album του, ο Γιάννης Κότσιρας, έχει ηχογραφήσει albums δημιουργών, συνεργαζόμενος κάθε φορά με έναν ή δύο συνθέτες και στιχουργούς. Έτσι και στο «και πάλι παιδί». Συνεργάζεται με έναν συνθέτη, τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, τον οποίο ουσιαστικά μας προτείνει, ως νέο δημιουργό σε ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και έναν στιχουργό, τον Νίκο Μωραΐτη, ο οποίος πια δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού έχει ταυτίσει το όνομα του με μια σειρά μεγάλων επιτυχιών τα τελευταία χρόνια.

Σε δύο τραγούδια έχει γράψει την μουσική ο Γιάννης Κότσιρας και σε δύο τους στίχους.
Κάθε album έχει την δική του ιστορία. Περισσότερο ή λιγότερο γοητευτική.

Το «Και πάλι παιδί» κρύβει από πίσω του μια καθημερινή ιστορία, αυτήν που γράφουν οι παρέες και οι καλές προθέσεις. Από την επιλογή των μουσικών και το γράψιμο των στίχων, μέχρι την ηχογράφηση του album, τις ενορχηστρώσεις, αλλά και το εικαστικό της έκδοσης, πίσω από κάθε στάδιο, κρύβεται μια παρέα. Πολλές φορές η ίδια παρέα.

Ο Γιάννης Κότσιρας επιμελήθηκε ο ίδιος την παραγωγή, δούλεψε μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη τις ενορχηστρώσεις, τα τραγούδια συζητήθηκαν, άλλαξαν, άλλα προστέθηκαν και άλλα αφαιρέθηκαν σε συνεργασία με τους 2 δημιουργούς του δίσκου, ενώ τέλος το artwork και γενικά η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας, φροντίστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι η φιλικότερη δυνατή στο περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί και την συλλεκτική εκδοχή του album, το οποίο κυκλοφορεί και σε jewel box.

Ο Γιάννης Κότσιρας επιστρέφει, μας προτείνει νέο ήχο και ένα δίσκο γεμάτο επιτυχίες.

blogger templates 3 columns | Make Money Online