Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Η Ελένη Μενεγάκη Φωτογραφίζεται με τα παιδιά της


Τα παλιά καλοκαίρια, η θάλασσα, τα παιδιά, η Άνδρος, η Λέσβος,
η Μύκονος, τα ελληνικά χρώματα, τα εξώφυλλα.

Η Ελένη Μενεγάκη μας παραχώρησε το οικογενειακό
άλμπουμ των φετινών διακοπών της.
Τι είδαμε; Μια εντελώς διαφορετική εικόνα του
πιο πολυφωτογραφημένου προσώπου της ελληνικής τηλεόρασης.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More


Φέτος είναι το πρώτο καλοκαίρι που ο Άγγελος έχασε δυο δόντια και έβγαλε άλλα δύο, που η Λάουρα πήρε πέντε πόντους και η Βαλέρια, με τα αστεία μπρατσάκια της, «χαιρόταν και πλατσούριζε στο νερό, σαν παπάκι». Άλλωστε -θα σου πει με εκείνο το δικό της τρόπο, απλής, μαμαδίστικης σοφίας- τα παιδιά το καλοκαίρι «χαίρονται οπουδήποτε υπάρχει θάλασσα και άλλα παιδιά για να παίζουν».

Έτσι χαίρεται πια και η ίδια, σχεδόν σαν παιδί, με λίγα πράγματα: μια ήσυχη, ωραία, καθαρή παραλία σε ένα ελληνικό νησί. Ένα ταβερνάκι με καλό φαγητό. Λίγες μέρες γλυκιάς απραξίας με την οικογένεια και τους φίλους της— ή και χωρίς αυτούς. Λίγες ώρες παραπανίσιου ύπνου — ευτυχώς, φέτος, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από αμέτρητα καλοκαίρια που είχε την πολυτέλεια να ξυπνάει «αργά» (σ.σ. Όπου «αργά» σημαίνει σε γενικές γραμμές μετά τις 9.00 το πρωί, γεγονός σπά¬νιας χαράς, σε οποιοδήποτε σπίτι με τρία μικρά παιδιά...).

Κι επίσης φέτος ήταν το πρώτο καλοκαίρι που, όπως θα πει γε¬λώντας, ξεκουράστηκε, ενώ «τα παιδιά εξοντώθηκαν στις διακοπές», ακολουθώντας το δρομολόγιό της: Κως, Κάλυμνος, Καλαμάτα (οι τελευταίοι σταθμοί των live εμφανίσεων του Καφέ με την Ελένη), λίγες μέρες στην Κάρυστο (αντί για την Αστυπάλαια, που ήταν ο αρχικός της προορισμός, πλην όμως άλλες οι βουλές της Ολυμπιακής), Μύκονος, Άνδρος.

Προορισμός εκεί τα Άχλα, στο βόρειο μέρος του νησιού, εκεί όπου πέφτει ο βοριάς. Μια βδομάδα διακοπές σε ένα μικρό κτήμα-«συγκρότημα», με οκτώ σπίτια, σαν καλοκρυμμένο μυστικό, πάνω από μια παραλία ονειρική, με άσπρο τριμμένο βότσαλο.

Η Άνδρος τής έδωσε τις καλύτερες πόζες στο φετινό άλμπουμ των διακοπών της: Μέρες και νύχτες κάτω από τα πλατάνια, τραπέζια με γέλια και πειράγματα, μια παρέα ξεχασμένη στη «μέση του πουθενά», όπου φτάνει κανείς μόνο οδηγώντας οκτώμισι χιλιόμετρα σε χωματόδρομο, σύρριζα στον γκρεμό — ακόμα ιδρώνει όταν θυμάται αυτό το τελευταίο. Ναι, θα πει, η Άνδρος τής άρεσε πολύ, τα χρώματα, οι αντιθέσεις, η φύση, τα καπεταναίικα αρχοντικά της. Ένα νησί άσπρο και γαλάζιο, πολύ διαφορετικό από τη Λέσβο (τον προτελευταίο σταθμό του φετινού καλοκαιριού της), με το σκούρο καφέ της πέτρας και το θέαμα του ελαιώνα που κυματίζει στον κάμπο — απέραντη ασημιά θάλασσα.

Εκεί πέρασε άλλη μια εβδομάδα «οικογενειακές διακοπές», σε ένα «οικολογικό συγκρότημα έξω από το Πυργί, μέσα στις ελιές».

Κι αυτό είναι το μόνο που θα αποκαλύψει, κλείνοντας πονηρά το μάτι στις ορδές των paparazzi που για μέρες την έψαχναν πότε στη Φολέγανδρο, πότε στην Αστυπάλαια, πότε στις Μαλδίβες και πότε στη Γη του Πυρός.

Γιατί το καλοκαίρι του 2009 ήταν επίσης το καλοκαίρι που έκανε τα περισσότερα εξώφυλλα με μαγιό ever, περισσότερα από κάθε άλλη προβεβλημένη TV περσόνα.

Ναι -θα ομολογήσει με κόπο-, το να είναι σε μια παραλία (σ.σ. π.χ. στην Ψαρού τον Αύγουστο, τις λίγες «δικές της» μέρες με τον Γιάννη), όπου όλοι σχεδόν κρατούν στο χέρι τους ένα εβδομαδιαίο περι¬οδικό και συγκρίνουν το εξώφυλλο με το πρωτότυπο, «μπορεί να σε κάνει να νιώσεις περίεργα».

Περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.

blogger templates 3 columns | Make Money Online