Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μεγάλος Ελληνικός Euroτελικός !!!


Μια βραδιά αντάξια των προσδοκιών όλων, ήταν ο χθεσινός Ελληνικός Τελικός.
Κοινό και κριτική επιτροπή επέλεξαν το τραγούδι «This Is Our Night» για την Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Μόσχα.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More +photos +video


Στο κατάμεστο «Αθηνών Αρένα» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο μεγάλος Ελληνικός EuroΤελικός μέσα από τον οποίο επιλέχτηκε με ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει ο Σάκης Ρουβάς στην φετινή Eurovision.

Το σύνθημα της εκκίνησης της μεγάλης αυτής βραδιάς, το έδωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι αδελφές Μαγγίρα με τον μοναδικό τρόπο, που μόνο αυτές ξέρουν.

Οι αδελφές Μαγγίρα με μαύρες βραδινές τουαλέτες καλωσόρισαν τον κόσμο λέγοντας μεταξύ άλλων πως φέτος η διοργάνωση στηρίχτηκε σε τρεις βασικούς ανθρώπους που υπογράφουν πάντα μεγάλες επιτυχίες.

Ο λόγος φυσικά για τον συνθέτη των τριών τραγουδιών Δημήτρη Κοντόπουλο, τον χορογράφο Φωκά Ευαγγελινό και τον μοναδικό Σάκη Ρουβά.

Αμέσως μετά στην σκηνή βρέθηκε ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος με την συνοδεία μπαλέτου, ερμήνευσε κάποιες από τις μεγάλες του επιτυχίες που ξεχώρισαν από το τελευταίο του album.







Η βραδιά συνεχίστηκε με μια ιστορική αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια της Eurovision, από το 1964 μέχρι και σήμερα.

Οι μοναδικές αδελφές, με ασπρόμαυρη αναπαράσταση μας θύμισαν τα πρώτα χρόνια της Eurovision με την συνοδεία του μπαλέτου του Φωκά Ευαγγελινού και την ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού.

Συνέχισαν με την αναπαράσταση τραγουδιών από επόμενες χρονιές φτάνοντας μέχρι τις περσυνές συμμετοχές που ξεχώρισαν.

Αμέσως μετά ανέβηκε η Καλομοίρα η οποία ερμήνευσε με μοναδική σκηνική παρουσία τραγούδια από την νέα της δισκογραφική δουλειά αλλά και το «Secret Combination» που κατέκτησε την τρίτη θέση στην περσυνή Eurovision.



Στην συνέχεια στην σκηνή του «Αθηνών Αρένα» βρέθηκε η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου, Χριστίνα Μεταξά η οποία ερμήνευσε το τραγούδι «FireFly» που έγραψε για αυτήν ο αδελφός της Νικόλας Μεταξάς (βλ. Χ Factor).




Λίγο πριν τις 12 άρχισε επιτέλους η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών, που όπως φάνηκε ήταν playback αφού ο Σάκης δεν ήταν σε θέση να ερμηνεύσει live τα τραγούδια εξ αιτίας της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.







Αμέσως μετά το break, ξεκίνησε η ψηφοφορία η οποία διήρκησε 20 λεπτά. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στην σκηνή βρέθηκαν οι συμμετοχές της Αγγλίας με την καταπληκτική Jade , της Μάλτας με την Chiara η οποία συμμετέχει για τρίτη φορά στην Eurovision, η συμμετοχή από το Μαυροβούνιο με το τραγούδι “Just get out of my life” που ερμήνευσε η Andrea Demirovic και η συμμετοχή της Λευκορωσίας με ερμηνευτή τον Petr Elfimov.


Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το φετινό φαβορί, η συμμετοχή της Τουρκίας με την Hadise η οποία δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις με την ερμηνεία και την εμφάνιση της.

Η ψηφοφορία τελείωσε και ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιο είναι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στην Eurovision.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Μίμης Πλέσσας βρέθηκε στην σκηνή με τον φάκελο ανά χείρας.

Αφού έκανε ένα σχετικό πρόλογο άνοιξε τον φάκελο για να ανακοινώσει τον τίτλο του τραγουδιού, όμως όσοι παρακολούθησαν τον τελικό από την τηλεόραση είχαν την ευκαιρία να τον μάθουν νωρίτερα από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο νυχτερινό κέντρο αφού ένας λάθος του σκηνοθέτη αποκάλυψε αυτά που έγραφε ο φάκελος από μια εναέρια κάμερα.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Σάκης στην σκηνή της Eurovision στην Μόσχα είναι το «This is Our Night» το οποίο αναδείχτηκε με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Σε ότι αφορά την δημοσκόπηση του eurovision.ert.gr τα αποτελέσματα που έδωσε ο κόσμος που ψήφισε διαδικτυακά ήταν τα ακόλουθα:

This is our Night 74.3 %
Out Of Control 15,1 %
Right On Time 10,5 %

Η βραδιά έφτασε στο τέλος της και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι από το νυχτερινό κέντρο αφού το τραγούδι που επιλέχτηκε ήταν αυτό που ήθελαν οι περισσότεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κείμενα της βραδιάς ήταν γραμμένα από τον χαρισματικό Γιώργο Καπουτζίδη.

Γενικά η βραδιά για όσους την παρακολούθησαν από την τηλεόραση τους ήταν λίγο βαρετή και ανιαρή. Όσοι όμως την παρακολούθησαν από κοντά, πέρασαν υπέροχα αφού το περιβάλλον μέσα στο νυχτερινό κέντρο ήταν πάρα πολύ ευχάριστο.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Σάκη Ρουβά και να γυρίσει από Ρωσία με την πολυπόθητη πρώτη θέση.

Φυσικά δεν θα σας αφήσουμε έτσι, αφού θα ταξιδεύουμε και θα συμμετάσχουμε στην Ελληνική αποστολή και θα μπορείτε μέσα από το site μας να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα Eurovisionika νέα.

Καλή επιτυχία Ελλάδα, Καλή επιτυχία Σάκη !!!



Σχετικές Αναρτήσεις

Το μεγάλο Pre Final Party και ο σημερινός τελικός !!!

Σε Ιδιωτική Κλινική ο Σάκης Ρουβάς (update)

Η παρουσίαση των Euroτράγουδων !!! Ακούστε τα !!!

Τα 3 Euroτράγουδα του Ρουβά !!! (update)

Το τραγούδι του Νικόλα Μεταξά στην Eurovision !!!

Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision ο Σάκης Ρουβάς !!!

blogger templates 3 columns | Make Money Online