Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η παρουσίαση των Euroτράγουδων !!! Ακούστε τα !!!


Παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα τρία τραγούδια από τα οποία θα επιλεγεί εκείνο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More + Video


Σήμερα το μεσημέρι με καθυστέρηση μισής ώρας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των 3 υποψηφίων τραγουδιών, τα οποία θα παρουσιαστούν στο Αθηνών Αρένα στις 18 του μήνα. Ένα από αυτά θα επιλεγεί και με αυτό θα εκπροσωπηθούμε στην Eurovision τον Μάιο στην Ρωσία.

Πρόκειται για τα "Out of control", "Right on time" και "This is our night" και η πρώτη παρουσίασή τους έγινε στο "Galaxy" του ξενοδοχείου "HILTON", ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το eurovision.ert.gr.

Στην παρουσίαση των τραγουδιών παρών ήταν φυσικά και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος μίλησε για τη δεύτερη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, εν όψει και της μεγάλης βραδιάς της 18ης Φεβρουαρίου, όπου οι Έλληνες θα αποφασίσουν για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision της Μόσχας.

Ακόμα μαζί με τον Σάκη ήταν ο Δημήτρης Κοντόπουλος που έγραψε την μουσική και στα τρία τραγούδια καθώς και ο κ. Καλημέρης ο οποίος εκπροσωπούσε την ΕΡΤ.

Το ανέφερε πολλές φορές και με έντονο βλέμμα και χαμόγελο ο Σάκης Ρουβάς, ότι μοναδικός στόχος του είναι να φέρει στην Ελλάδα την επόμενη Eurovision, αναφέροντας χαρακτηριστικά : "Κάθε μέρα κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτήν την σκέψη".

Αυτή η φράση εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την αισιοδοξία του έμπειρου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει δίπλα του μια ομάδα καταξιωμένων συντελεστών που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην φετινή ελληνική προσπάθεια.

Με την πολύ μεγάλη εμπειρία των προηγούμενων -επιτυχημένων- συμμετοχών του στην Eurovision, o χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε για την βραδιά του ελληνικού τελικού.

Οι παρουσιάστριες, Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα, θα κάνουν μια μουσική αναδρομή από το 1956 ως σήμερα και τα τρία τραγούδια θα πλαισιωθούν από ιδιαίτερη παρουσίαση, που δεν θα έχει -ωστόσο- καμία σχέση με την τελική παρουσίαση την βραδιά του ημιτελικού, στις 14 Μαίου. Η ιδέα και τα κείμενα θα είναι του Γιώργου Καπουτζίδη.

Στην ίδια βραδιά θα συμμετάσχουν και οι υποψήφιοι από την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, τη Λευκoρωσία και ίσως τη Μάλτα.

Η Φωτεινή Γιαννουλάτου, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ αναφέρθηκε σε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον 54ο διαγωνισμό. Ειδικότερα, είπε ότι η Ελλάδα κληρώθηκε να συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο παίρνουν μέρος δεκαεννέα χώρες, εκ των οποίων θα προκριθούν οι δέκα.

Το νεότερο στοιχείο σε αυτό το διαγωνισμό είναι ότι η επιλογή του τραγουδιού, που θα κερδίσει, θα γίνει κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από τις εθνικές κριτικές επιτροπές, οι οποίες από οκταμελείς γίνονται πλέον πενταμελείς.

Ο Τζόνι Καλημέρης, Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΡΤ, υπεύθυνος για θέματα Eurovision, διευκρίνισε ότι η επιτροπή που θα ψηφίσει για το ποιο τελικά τραγούδι θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Eurovision, θα ανακοινωθεί την ίδια μέρα, δηλαδή στις 18 Φεβρουαρίου, και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει πολύ οργανωμένο promotour με υποστήριξη από τον ΕΟΤ, από τον Δήμο της Αθήνας και βεβαίως, από την ΕΡΤ.


Tips

Την παρουσίαση της συνέντευξης τύπου την έκαναν οι αδερφές Μαγγίρα, οι οποίες θα παρουσιάσουν και τον Ελληνικό Τελικό.

Ο Σάκης Ρουβάς έφτασε καθυστερημένος κατά μισή ώρα στην αίθουσα του Hilton, όπου και έγινε η παρουσίαση των τραγουδιών.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός αποκάλυψε πως στον Ελληνικό τελικό δεν θα δούμε το τελικο χορευτικό αφου απαγορεύεται από τους κανονισμούς της Eurovision. Αλλά θα μπορέσουμε να πάρουμε μια μικρή ιδέα για το πώς θα εμφανιστεί ο Σάκης στην σκηνή της Eurovision.

Σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα του promotour.

Αναλυτικά, οι τίτλοι και οι συντελεστές των τριών τραγουδιών :


Out of control(Ρυθμικό pop τραγούδι με RnB στοιχεία)
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργός: Αλεξάνδρα Ζάκκα


Right on time(Δυναμικό mid tempo)
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί : Craig Porteils και Cameron Giles-Webb


This is our night(Επιβλητικό Dance)
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί : Craig Porteils και
Cameron Giles-Webb

Σύντομα θα έχουμε καλύτερα video









Απολαύστε τα 3 τραγούδια και αμέσως μετά ψηφήστε ποιο σας άρεσε










Σχετικές Αναρτήσεις

Τα 3 Euroτράγουδα του Ρουβά !!! (update)
Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision ο Σάκης Ρουβάς !!!
Έρχεται η ώρα του μεγάλου Ελληνικού Euroτελικού !!!

blogger templates 3 columns | Make Money Online