Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

«Βγήκαμε από τα ρούχα μας» και στην Πάτρα !!!



Προβολή του Βραβευμένου ντοκιμαντέρ στο
11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
"ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ"
που αφορά την 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία
στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More

«ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ»

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μάρτιος 2009
Σενάριο- Σκηνοθεσία : ΈΛΛΗ ΖΕΡΜΠΙΝΗ
Παραγωγή: SPIRTO Productions (2009) - Διάρκεια: 27’

Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα, με σκοπό τη διάδοση του ποδηλάτου, ενάντια στην υπερβολική και άσκοπη χρήση του ΙΧ. Ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και έκτοτε γίνεται σε εβδομήντα τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη διεθνής ποδηλατοδρομία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 27 Ιουνίου του 2008. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βγήκαμε από τα ρούχα μας» κάνει πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου του 2009 στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών, που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη. Καταγράφει όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουνίου του 2008, όταν και έγινε η εξαγγελία της ποδηλατοδρομίας έως και την ημέρα που αυτή πραγματοποιήθηκε και εξετάζει θέματα που αφορούν στην αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.

Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να ενημερώσει για θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς στην καθημερινή ζωή και την ανάγκη διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών υποδομής και ασφάλειας για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το μέσο αυτό.

__________
Στην ίδια προβολή το πρόγραμμα έχει ως εξής:

21:00 «Ελληνικό Πανόραμα»
Πριν τη δύση Ιωσήφ Μπάστας 5' μ.μ. 2009
Βγήκαμε από τα ρούχα μας Έλλη Ζερμπίνη 27' ντοκ. 2009
Πομάκοι Έλενα Χόρτη Ελλάδα / Γαλλία 55' ντοκ. 2007



blogger templates 3 columns | Make Money Online