Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Μενεγάκη- Μανωλίδου: Τι τις ενώνει, τι τις χωρίζει



Εκ πρώτης όψεως, ο δύο κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης
δεν έχουν κανένα κοινό, εκτός ίσως από τα αρχικά των ονομάτων τους.


Διαβάστε Περισσότερα στο Read More


Η πρώτη, με την πιο αξιοζήλευτη πορεία στην τηλεόραση, μπορεί με άνεση να ξεσκονίσει το σκήπτρο της, την ίδια ώρα που η δεύτερη κρεμάει την μπαγκέτα της για να διευθύνει τον «Πρωινό Καφέ». Κι όμως, όσο κι αν είναι πολλά αυτά που τις χωρίζουν, υπάρχουν κι άλλα τόσα που τις ενώνουν...

Τη χρονιά που η Μενεγάκη αναλαμβάνει τα ηνία του Πρωινού Καφέ, η Ευγενία Μανωλίδου αποφασίζει να σταματήσει τις ανώτερες σπουδές στο πιάνο που μελετά από τότε που ήταν 5 χρόνων και εγκαταλείπει την Ελλάδα.

Το1995 τη βρίσκει στο Juilliard School της Nέας Yόρκης να σπουδάζει σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στις Bριξέλες. Το 2005, η Ευγενία ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία Πολιτισμού σε πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και επιστρέφει για τα καλά, αφού παράλληλα τα πρώτα της έργα κυκλοφορούν σε CD.

Εκείνη τη χρονιά θα ηχογραφήσει στην Αθήνα για πρώτη φορά το λυρικό δράμα EΠOΣ με μουσικούς της Kρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Ένα έργο που το Δεκέμβριο του 2006 απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης για όπερα Nancy van de Vate, στην Aυστρία. Από τότε, η μία διάκριση ακολουθεί την άλλη, με κορυφαία στιγμή στην καριέρα της τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου παρουσίασε το Ολυμπιακό Συμφωνικό Κονσέρτο.

Δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς: Είναι αυτά τα προσόντα ικανά να της εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή παρουσία στην πρωινή ζώνη; Μπορεί άραγε ο Ραχμάνινοφ να συνδυαστεί με τον Ζαζόπουλο και η λατρεία για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα με τις συνταγές για γιουβαρλάκια;

Στον ΑΝΤ1, πάντως, το όνομά της ακουγόταν ήδη από πέρσι για τη συγκεκριμένη θέση, παρόλο που το πρόσφατο παρελθόν με την Ελεονώρα Μελέτη που μιλούσε πέντε γλώσσες, αλλά και με τη Βίκυ Καγιά, που έκανε σεμινάρια παρουσίασης στη Νέα Υόρκη, τους έπεισε ότι το πλούσιο βιογραφικό δεν συγκινεί απαραίτητα την AGB. Όταν της πρότειναν από τον ΑΝΤ1, όπου την προόριζαν αρχικά για την κριτική επιτροπή του X-Factor, να περάσει από δοκιμαστικό για τη Στιγμή της Αλήθειας, στέλνοντας μάλιστα στο σπίτι της DVD με το αντίστοιχο αμερικανικό project, τρόμαξε τόσο πολύ που αρνήθηκε ακόμα και να το συζητήσει.

Με την παρέμβαση του συντρόφου και μετέπειτα συζύγου της, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και των υπευθύνων του καναλιού, πείστη¬κε να το δοκιμάσει. Όταν η κάμερα έκλεισε, η Ευγενία έφυγε τρέχοντας από το πλατό, πιστεύοντας ότι δεν ήταν καθόλου καλή - η αλήθεια είναι πως δεν είχε καταφέρει καν να καταλάβει πώς λειτουργούν οι κάμερες.

Στο μεταξύ, στις τηλεοπτικές στήλες θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι τη Στιγμή της Αλήθειας θα παρουσιάσει τελικά η Έμη Λιβανίου. Η Ευγενία περνάει και από δεύτερο δοκιμαστικό και οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι αυτή πλέον είναι η ιδανική οικοδέσποινα του αμφιλεγόμενου παιχνιδιού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ

Λάτρεις της οικογένειας και οι δύο, έδειξαν από νωρίς ότι πολύ καλύτερα από τα τηλεοπτικά πλατό ή τα στούντιο ηχογραφήσεων, λειτουργούν μέσα στο σπίτι τους, μαζί με τα τρία τους παιδιά. Τόσο η μία όσο και η άλλη επέλεξαν να έχουν στο πλευρό τους συζύγους δυναμικούς, ενισχύοντας αυτούς που πιστεύουν ότι δίπλα σε μια σημαντική γυναίκα υπάρχει πάντα ένας εξίσου σημαντικός άντρας.

Ο γάμος της Ελένης Μενεγάκη με τον Γιάννη Λάτσιο στον Άγιο Δημήτριο της Κηφισιάς ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία κοσμικά γεγονότα της προηγούμενης δεκαετίας. Η είδηση της πρώτης της εγκυμοσύνης, ο ερχομός του Άγγελου, της Λάουρας και της Βαλέριας γίνονται τα best selling εξώφυλλα, ενώ όλοι, ακόμα και εκείνοι που δεν παρακολουθούν τις εκπομπές της, αισθάνονται την Ελένη μέλος της δικής τους οικογένειας.

Οι paparazzi δίνουν κάθε εβδομάδα μάχη για να τη φωτογραφίσουν σε προσωπικές στιγμές, ενώ οι συνεντεύξεις της, που είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, γίνονται πάντα αντικείμενο συζήτησης.

Στην περίπτωση της Ευγενίας Μανωλίδου, το κοινό δεν μοιράστηκε μαζί της την αγωνία της για την εγκυμοσύνη της ούτε στήθηκαν κάμερες έξω από το μαιευτήριο, αφού η τηλεόραση ήρθε στη ζωή της πολύ αργά. Δυστυχώς για εκείνη, δημοσιότητα, παρά τη θέλησή της, πήραν οι διαμάχες με τον πρώην σύζυγό της, το ζωγράφο Θεόδωρο Μανωλίδη.

Η ίδια θα πάρει τη ρεβάνς, όταν τον Ιούνιο θα ανεβείτε σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της, παρουσία πλέον των τηλεοπτικών καμερών, όπως ακριβώς είχε γίνει και με το γάμο της Μενεγάκη.

Περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί.

blogger templates 3 columns | Make Money Online