Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

“Love & Hope” από το Mad TV !!!


Κοινωνικός ρατσισμός το θέμα της δεύτερης εκπομπής “Love & Hope”
από το Mad TV Special live εκπομπή αφιερωμένη
στους νέους με κεντρικό μήνυμα
την Αγάπη και την Ελπίδα

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More



Έντονη και με άποψη η συμμετοχή του κοινού στην τηλεοπτική προσπάθεια του MAD, την έκτακτη ζωντανή εκπομπή “Love & Hope” που παρουσιάζουν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Λυδία Παπαϊωάννου και η Μαιρη Συνατσάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, να αναδείξει και να υπογραμμίσει κάποια από τα πιο σοβαρά θέματα της καθημερινότητας των νέων. Οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους ουσιαστικές και μακριά από οποιονδήποτε φανατισμό, ισορροπημένες και από όλους του χώρους.

Τη Μεγάλη Τρίτη η θεματολογία αφορούσε στον κοινωνικό ρατσισμό και πιο συγκεκριμένα τις κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις στην ελληνική καθημερινότητα.

Οι τηλεθεατές συμμετείχαν ενεργά τηλεφωνώντας στην εκπομπή για να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία και να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως αν έπεσαν ποτέ θύματα ρατσισμού λόγω της εθνικότητάς τους ή κάποιας προσωπικής τους ιδιαιτερότητας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα εξής:

Ο Δανιήλ -μισός Έλληνας μισός Αιθίοπας- είπε «Στο σχολείο ήμουν ένα παιδάκι κρυμμένο στη γωνία. Σήμερα εργάζομαι στο αεροδρόμιο και με βλέπουν με μισό μάτι, δεν είναι ο τρόπος που στο λένε – είναι κυρίως ο τρόπος που σε κοιτάνε».

Η Ελένη 38 χρονών, μητέρα δυο παιδιών αντιμετωπίζει τον ρατσισμό τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της «είμαστε Βορειοηπειρώτες και μας λένε Αλβανούς. Η κόρη μου είχε μια φιλενάδα στο σχολείο και έπαψαν ξαφνικά να μιλάνε επειδή όπως μας είπε η ίδια η μητέρα της κοπέλας «δεν επιτρέπω να κάνει η κόρη μου παρέα με μια Αλβανίδα».

Ο Γιώργος 20 χρονών μίλησε για τον ρατσισμό που δέχονται όλοι όσοι είναι ομοφυλόφιλοι «Είμαι ομοφυλόφιλος. Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι όσο προοδευτική όσο νομίζει ότι είναι. Με πειράζει πολύ το να βλέπω νέους ανθρώπους να τα παρατάνε, αλλά και να στήνονται ψεύτικες σχέσεις «αλληλοκάλυψης» μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί ο περίγυρος»

Ο Γιάννης από την Ιορδανία (Παλαιστίνη) μένει στην Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια. Λέει: «όταν πήγαινα σε μικρότερες τάξεις στο σχολείο υπήρχε μεγάλη διάκριση για το χρώμα αλλά και για το στυλ της μουσικής. Σήμερα νιώθω πολλές φορές να με μειώνουν περισσότερο οι καθηγητές παρά οι μαθητές…».

Η Αγάπη από το Λασίθι Κρήτης μίλησε για το ρατσισμό του να ζει κανείς σε μια μικρή κοινωνία. «Είμαι από την επαρχία και βλέπω και τους συμμαθητές μου πόσο διαφορετική είναι η αντιμετώπιση που έχουν απέναντι σε άτομα με διαφορετικό στυλ. Είναι δαχτυλοδειχτούμενος όποιος ακούει διαφορετική μουσική ή ντύνεται κάπως εξεζητημένα».


Τα επόμενα θέματα που θα καλυφθούν είναι:


Μεγάλη Πέμπτη 16/04: Ναρκωτικά , ΤHE DRUGS DON’T WORK
Ναρκωτικά. Eίναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι cool; Είναι εύκολο να ξεφύγεις; Μπορείς να αρχίσεις μια κανονική ζωή αν είσαι πρώην χρήστης; Και στο κάτω-κάτω ήταν όντως αναγκαίο να ξεκινήσεις κάποτε να ταξιδεύεις μαζί τους?

Μεγάλη Παρασκευή 17/04: YOUR OWN PERSONAL JESUS
Το μήνυμα του Χριστού για ισότητα, αγάπη και αλληλεγγύη είναι σήμερα πιο επίκαιρο? Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα θα ήταν ένα role model; Η αγάπη και η συγχώρεση της χριστιανικής διδασκαλίας μπορεί να κάνει καλύτερες τις μέρες μας με απλά λόγια;

Video

« Love and Hope» @ Μad TV, τη Μεγάλη Εβδομάδα καθημερινά 19.00-20.00 και σε επανάληψη στις 24.00.

blogger templates 3 columns | Make Money Online