Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Το "Ψέμα" του Χρήστου Δάντη!!!





Η... κόλαση του Δάντη στο «X Factor». Μία... παράλειψη που αυτή τη φορά δεν τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Mάνο Ψαλτάκη (για τα δικαιώματα του «Number 1»), αλλά με μία... υπερδύναμη της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, τον Κρις Κορνέλ, έκανε ο Χρήστος Δάντης κατά τη διάρκεια της γκεστ εμφάνισής του στο «Χ Factor» της περασμένης Παρασκευής: πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε τη slow διασκευή του κομματιού-θρύλος του Μάικλ Τζάκσον «Billie Jean», στις στροφές του οποίου δύο ολόκληρα χρόνια πριν είχε «κεντήσει» την μπαλάντα του ο πρώην τραγουδιστής των εξαιρετικά αγαπημένων συγκροτημάτων Audioslave και Soundgarden.

Διαβάστε περισσότερα στο Read More



«Μου προκαλεί οργή και έκπληξη», διαμηνύει μέσω της «Espresso» ο Κρις Κορνέλ, ο οποίος αυτό το διάστημα κάνει περιοδεία στον Καναδά. «Πρόκειται για ένα κομμάτι που δεν αποτελεί απλή διασκευή, αλλά έχει τροποποιηθεί ολοκληρωτικά και βρίσκεται στο 2ο σόλο άλμπουμ μου, με τίτλο “Carry on”. Πέντε -παρόμοια με το δικό σας “X Factor”- shows χρησιμοποίησαν τη διασκευή μου, αλλά ανέφεραν ότι μου ανήκει. Ακόμη και ο θρύλος Τζόνι Κας που διασκεύασε το κομμάτι μου “Rusty Cage” δεν είπε ποτέ ότι του ανήκει.
Ο κ. Δάντης είναι ο μόνος που πέρασε τη δουλειά μου για δικιά του» αναφέρει, ενοχλημένος, στην «Εspresso» ο διάσημος τραγουδιστής και μοναδικός Αμερικανός (γεννημένος στο Σιάτλ) καλλιτέχνης που του επιτράπηκε να πραγματοποιήσει live συναυλία στην Κούβα!

Ο βαφτισμένος χριστιανός ορθόδοξος και παντρεμένος με Ελληνίδα (τη Βίκυ Καραγιάννη) τραγουδιστής, που έντυσε μουσικά και την ταινία του James Bond «Casino Royale» με το κομμάτι του «You know my name», τα βάζει με τον Ελληνα συνθέτη, αλλά και με το κανάλι που φιλοξένησε τη «δημιουργία» του και απλά... ξέχασε να τον αναφέρει.


Αν αυτό το ατόπημα θα έχει συνέχεια, θα αποδειχτεί πολύ σύντομα, καθώς ένα τεράστιο επιτελείο -πίσω από τον καλλιτέχνη- ασχολείται αποκλειστικά με τα ζητήματα των πνευματικών του δικαιωμάτων ανά τον κόσμο.

Για την ιστορία και όπως επισημαίνει η υπεύθυνη τύπου του Κρις Κορνέλ, Κλερ Ο’ Μπράιεν: «Η εκτέλεση του κυρίου Δάντη, που πήγε τόσο καλά στο show της Ελλάδας και καταχειροκροτήθηκε από κοινό και επιτροπή, στην πραγματικότητα δεν είναι δική του. Τη συγκεκριμένη εκδοχή αναπαρήγαγαν και άλλα σόου, όπως το “American Idol” (χάρισε μάλιστα τη νίκη στον David Cook!). Εκεί όμως o Ryan Seacrest (κριτής του show), αποφεύγοντας την οποιαδήποτε παρεξήγηση, τόνισε ότι η αρχική διασκευή είναι του Κρις Κορνέλ».

Το «φαινόμενο» του διασκευασμένου από τον Κορνέλ «Billie Jean» έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Ακόμη και το show «Πολωνία έχεις ταλέντο» (!) «δάνεισε» το κομμάτι σε κάποιον παίκτη, χωρίς φυσικά να ξεχαστεί ο αρχικός διασκευαστής του. Το όνομα του Δάντη είναι το μοναδικό που φιγουράρει στις λίστες των δεύτερων διασκευών, για το μοναδικό λόγο ότι δεν ανέφερε τον Κορνέλ.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα στην σημερινή Espresso

Ακούστε το τραγούδι από τον Χρήστο Δάντη, όπως αυτό παρουσιάστηκε στο X Factor και το τραγούδι από τον Chris Cornel όπως αυτός το παρουσίασε σε συναυλία του πριν από δύο χρόνια.


blogger templates 3 columns | Make Money Online