Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η Orianthi Panagaris παρουσιάζει το πρώτο της album !!!


Στα 24 της έχει καταφέρει όσα κάποια μουσικοί περιμένουν χρόνια.
Κατάφερε να ανοίξει συναυλία στον "Hero" της -Steve Vai-, να παίξει με ένα είδωλο της -Carrie Underwood-,να ανταλλάξει κιθαριστικά solos με τον θρύλο Carlos Santana και να μοιραστεί την σκηνή με τον King of Pop - Michael Jackson.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More


Μετά από ένα performance με την Carrie Underwood στη σκηνή των «Grammy Awards» 2009 ο κόσμος δεν μπορούσε να ξεκολλήσει τα μάτια του από την ξανθιά -- -Ελληνίδα - βιρτουόζο της κιθάρας!!!

Η συνέχεια ήταν να δεχτεί ένα email-πρόσκληση από τον Michael Jackson ως η βασική κιθαρίστρια για το «This Is It» στις παραστάσεις του Ο2 του Λονδίνου.

Η Orianthi έτσι μπήκε στην elit των guitar player που έχουν συνεργαστεί με τον Jacko όπως Eddie Van Halen, Santana, Slash, Steve Stevens, Jennifer Batten και Larry Carlton.

Δυστυχώς το tour του "This is It" δεν έγινε ποτέ.



Η εμπειρία της να δουλέψει με τον King of Pop Michael Jackson ήταν απερίγραπτη και ότι πιο μεγάλο έχει καταφέρει ποτέ.

Η ιστορία της ξεκινάει στην Αδελαίδα της Αυστραλίας όπου στην ηλικία των 6 άρχισε να ενδιαφέρεται για την συλλογή δίσκων του πατέρα της.

Η Orianthi Panagaris, όπως είναι το όνομα της άρχισε να ακούει καλλιτέχνες όπως Jimi Hendrix, Eric Clapton, Cream, Santana και πολύ γρήγορα ζήτησε να μάθει κιθάρα.

Μεγαλώντας τη δεκαετία του 80 (μια δεκαετία με πολύ σημαντικούς κιθαρίστες) "κόλλησε" με συγκροτήματα όπως Whitesnake, Van Halen και Def Leppard.Όλεςοι μουσικές της προτιμήσεις είχαν ένα κοινό παρανομαστή.......βιρτουόζους κιθαρίστες.

Ο πατέρας της, ο οποίος ήταν μουσικός και έπαιζε ελληνική παραδοσιακή μουσική σε ένα συγκρότημα στην Αυστραλία ,είχε διάφορα μουσικά όργανα στο σπίτι. Έτσι δεν άργησε η στιγμή για την Orianthi να παίξει τα πρώτα της ακόρντα σε μια ακουστική κιθάρα.

Το ταλέντο της φάνηκε αμέσως ενώ ο έρωτας με την κιθάρα ήταν ακαριαίος!!!

Όταν ήταν 11 χρονών πήγε να δει τον Carlos Santana και ήταν το show που της άλλαξε τη ζωή. Γυρνώντας σπίτι παρακάλεσε τον πατέρα της να της πάρει μία μεταχειρισμένη ηλεκτρική κιθάρα για να μοιάσει στον Carlos όπως είπε και αμέσως η ακουστική κιθάρα της μπήκε στη ντουλάπα.

Μετά από αυτό πήρε ένα VHS με όλα τα video του Carlos Santana και στη κυριολεξία τα "έλιωσε" μέχρι να μάθει όλα τα solo του.

7 χρόνια αργότερα και ο θρυλικός κιθαρίστας βρίσκεται ξανά στην Αδελαίδα για συναυλία. O αδερφός του Carlos Santana κανονίζει ένα sound-check meeting με την Orianthi αφού πρώτα είχε ακούσει κάποια δείγματα του ταλέντου της.

H πρόβα αυτή εξελίχθηκε σε επίσημη πρόσκληση στο Live της επόμενης ημέρας όπου η 18χρονη μοιράστηκε για 35 λεπτά την σκηνή μαζί με το παιδικό της είδωλο μπροστά στα μάτια των κατοίκων της πόλης της.


Μέχρι την πρόσκληση του Michael Jackson η Orianthi έπαιξε και συμμετείχε σε συναυλίες με τους Steve Vai, ZZ Top και Prince.

Μεταξύ αυτού του διαστήματος η ίδια είχε ήδη έτοιμο το δικό της υλικό το οποίο συνεχώς έπαιρνε αναβολές λόγω των εμφανίσεων που θα πραγματοποιούσε στο «This Ιs It».

Για το προσωπικό της album με τίτλο "Believe" δούλεψε με τον Ron Fair (Geffen Records Chairman and A&R) και με τον παραγωγό Howard Benson (All American Rejects, Daughtry, My Chemical Romance, Three Days Grace).

Στα περισσότερα τραγούδια έχει γράψει μόνη της μουσική και στίχους και είναι πολύ περήφανη που μπόρεσε να ξεπεράσει όλους τους εκκολαπτόμενους rock-stars από το σχολείο της που δεν της έδωσαν την ευκαιρία μόνο και μόνο επειδή ήταν κορίτσι.

Δείτε το video clip και 1o single «According To You» όπου είναι επηρεασμένο από το διάσημο παιχνίδι Guitar Hero

http://www.youtube.com/watch?v=RK14Bu3ET-s


Το album της Orianthi με τίτλο «Believe» θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από την Universal Music.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι θεα! ακουσα το cd της! πολυ καλο και ειδικα το Highly Strung που τα σπαει στην κιθαρα!!! θα παει που ψηλα!!!

blogger templates 3 columns | Make Money Online