Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Το νέο album της Emma Shapplin !!!


Το νέο άλμπουμ της αγαπημένης του ελληνικού κοινού
Emma Shapplin, γεμάτο υπέροχες μελωδίες ερμηνευμένες
μοναδικά από τα αιθέρια φωνητικά της Γαλλίδας τραγουδίστριας.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More

Η Emma Shapplin ξεκίνησε την μουσική της καριέρα με σπουδές στη κλασσική μουσική αλλά γρήγορα την συγκίνησε το rock. Αν και στη πορεία στο rock βρήκε την απόλυτη ελευθερία, δεν μπορούσε να εκφράσει πλήρως το ταλέντο της .Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό είδος όπου με την βοήθεια μεγάλων μουσικών θα συνδύαζε την όπερα με το rock, την pop με την λυρική σκηνή.

Γεννήθηκε στη Γαλλία αλλά επέλεξε τα 2 πρώτα album της να τα τραγουδήσει σε μία παλιά ιταλική διάλεκτο γιατί πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο ακροατής να "ταξιδεύει" περισσότερο.

Η Emma Shapplin έγινε γνωστή όταν ο συνθέτης Graeme Revell την προσκάλεσε να τραγουδήσει στο soundtrack της ταινίας «Red Planet». Αργότερα οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά στο 2o album της Emma με τίτλο «Etterna» και της έγραψε κάποια τραγούδια.

Το πρώτο της album «Carmine Meo» έχει πουλήσει πάνω από 2,000,000 κόπιες και την έκανε παγκοσμίως γνωστή ενώ το album έγινε πλατινένιο σε πάνω από 25 χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Με το 2ο της album «Etterna» κατάφερε να εδραιωθεί όσο αφορά τα Live της στα οποία είναι η ίδια παραγωγός.

Μέχρι σήμερα έχει παίξει στα πιο απίθανα μέρη όπως, στο Ηρώδειο της Αθήνας, στην πλατεία του Κρεμλίνου στη Μόσχα, στην Esplanade Opera House της Σιγκαπούρης κ.α


Το τρίτο προσωπικό album με τίτλο Macadam Flower κυκλοφορεί την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ενώ το πρώτο single θα είναι το Nothing Wrong

Emma Shapplin-Macadam Flower
Κυκλοφορεί από την Universal Music

blogger templates 3 columns | Make Money Online