Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

«Έφυγε» ο Μάνος Ξυδούς


Στην γειτονία τον αγγέλων
τραγουδάει
ο αγαπημένος ερμηνευτής
Μάνος Ξυδούς.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More


Σήμερα το βράδυ έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος ερμηνευτής Μάνος Ξυδούς.

Ο Μάνος κατά την διάρκεια των προβών του, ένιωσε κάποια αδιαθεσία και οι συνεργάτες του, κάλεσαν ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς ο Μάνος «έφυγε» κατά την διάρκεια της μετάβασης του στο νοσοκομείο.

Ήταν γνωστό στον καλλιτεχνικό χώρο ότι τον τελευταίο χρόνο ο Μάνος, δεν αισθανόταν καλά και αναγκαζόταν να παίρνει ουσίες.

Είναι κρίμα πάντως να χάνονται άδικα δημιουργοί σας τον Μάνο.

Καλό ταξίδι φίλε Μάνο, θα σε θυμόμαστε πάντα, απολαμβάνοντας τις δημιουργίες που άφησες πίσω σου.

Περισσότερες λεπτομέρειες, σύντομα.

Μάνος Ξυδούς

Γεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Πήγε σχολείο στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις "Καρυάτιδες" της Πλάκας. Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα με παραγωγές και marketing.

Όταν συναντιέται με τους "Πυξ Λαξ" είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, θέση που την ευθύνη της επιλογής έχει η ΕΜΙ Αγγλίας και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Επίσης, έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους "Dreamer and the fool moon" και το τραγούδι "Sambrina" που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.

Συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: "Προσέχω δυστυχώς" στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ. Έχει γράψει και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους, με κυριότερο τον καταπληκτικό δίσκο με τίτλο «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα, όπου τους ξανάφερε να τραγουδούν παρέα. Όλα τα τραγούδια που έδωσαν νόημα στην λαχτάρα μας και την δίψα μας για ακρόαση με νόημα και ουσία. Όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε λιώνοντας τα βινύλια και τα cd που δισκογραφούσαν, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους.

Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο "Τ' αστέρια θα 'ναι πάντα μακριά " σε μουσική δική του, σε κάποια τραγούδια μαζί με τον Βαγγέλη Καραπέτρο, τον Τόλη Φασόη και τον Γιάννη Ευσταθίου. Τους στίχους εκτός από τον ίδιο, υπογραφουν ο Θανάσης Πασπαλάκης, ο Χαράλαμπος Χατζηνάκης, ο Πάμπος Φιλίππου, η Εβίτα Μπουρμά και η Ντέπυ Χατζηκαμπάνη. Συμμετείχε και ο Χάρης Κατσιμίχας που ερμήνευσε μαζί με τον Ξυδούς το «Μεριδιάνα Ι», ο Γιάννης Χαρούλης, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, οι De file des ames και οι Sharp Ties.

Προσωπική Δισκογραφία

2008 Τ' αστέρια θα 'ναι πάντα μακριά
2007 Βράδιασε τα ξαναλέμε
2006 Περιμένοντας το νέκταρ
2005 Κανάστα


blogger templates 3 columns | Make Money Online