Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

She' the One......Ellie Goulding !!!


Τα Βρετανικά μέσα την έχουν χαρακτηρίσει
ως ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της μουσικής
που θα μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά !!!

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More


Δεν είναι μόνο ότι έχει κερδίσει ήδη 2 βραβεία (Tops the BBC Sound of 2010 list & Brit Awards 2010 Critics' Choice prize) χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ακόμα το album της, είναι και η ζεστή της φωνή αλλά και η ευκολία από την οποία κινείται ως songwriter από space-folk σε pop/dance ακούσματα!!!

It's pop but it's a little bit weird........


Γεννημένη στις 30 Δεκεμβρίου 1986 , η Elena Jane Goulding μεγάλωσε στο Kington (ένα χωριό στα σύνορα Ουαλίας και Μεγάλης Βρετανίας).

Τα πρώτα της χρόνια δεν έδειχναν ένα μουσικό ταλέντο. Όπως αναφέρει και η ίδια πέρασε τα περισσότερα χρόνια σε ένα υπνοδωμάτιο μαζί με τις 2 αδερφές της και χάρηκε την ελευθερία της βρετανικής υπαίθρου.

Η μητέρα της ήταν αυτή που την καθοδήγησε στη μουσική και ιδίως στη folk αφού άρχισε να ακούει καλλιτέχνες όπως Alison Krauss, Jim Moray, Seth Lakeman, καθώς και Fleetwood Mac.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Canterbury University και εκεί ήταν που βρήκε την αυτοπεποίθηση να τραγουδήσει πρώτη φορά επί σκηνής κερδίζοντας μάλιστα και το πρώτο της βραβείο. Μέχρι τότε όμως έπαιζε στη κιθάρα της μόνο διασκευές οπότε αποφάσισε να αρχίζει να γράφει τα δικά της τραγούδια.

Σε ένα φιλικό σπίτι άκουσε τον Frankmusik (Vincent Frank) και της άρεσε τόσο που αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί του μέσω της σελίδας του στο MySpace. Επίσης του έστειλε και ένα acoustic version του single της "Wish I Stayed" και ο Frankmusik ενθουσιάστηκε με την μουσική της.

Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή και με τον Fin Dow-Smith, ( the electro-don Starsmith) και έτσι γνώρισε και την ηλεκτρονική μουσική περισσότερο αν και μέχρι εκείνη την στιγμή κινούνταν σε πιο acoustic μουσικούς δρόμους.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 υπέγραψε στην Polydor και το album της με τίτλο " Lights" θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο από την Universal Music!!!


The most hotly tipped artist for 2010

Τops the BBC Sound of 2010 list & Brit Awards 2010 Critics' Choice prize

H Ellie Goulding βρέθηκε στη κορυφή της λίστας του BBC Sound για το 2010.

Η συγκεκριμένη λίστα αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές για τα μουσικά πρόσωπα που πρόκειται να μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά και η Ellie Goulding ήταν στη θέση Νο.1 για το 2010.

Το BBC Sound list το ψηφίζουν 165 μουσικοί κριτικοί, αρχισυντάκτες περιοδικών καθώς και οι πιο σημαντικοί bloggers γύρω από τη μουσική.

Επίσης η Ellie Goulding κέρδισε πριν από λίγες μέρες το Critics' Choice prize στα Brit Awards.

Την προηγούμενη χρονιά το ίδιο βραβείο το είχαν κερδίσει οι Florence & The Machine


http://www.myspace.com/elliegoulding
http://elliegoulding.co.uk/

Ellie Goulding-Lights
Έρχεται τον Μάρτιο από την Universal Music





blogger templates 3 columns | Make Money Online