Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008 - Ο Τελικός



Το "Φανταστικό Ταγκό" με τον Αλέξη Γούδα ήταν το τραγούδι που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο του 4ου Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου.
Το δεύτερο βραβείο πήρε το "Αν χρειαστεί" του Αντώνη Κεμανατζή, και ερμηνευτές το συγκρότημα "18 παρά τέταρτο" και το τρίτο βραβείο απέσπασε το τραγούδι "Χίλια χρόνια" του Κωνσταντίνου Καλλία, με τον Βαγγέλη Καψάλη.

Στον τελικό της 11ης Οκτωβρίου η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, σε ποσοστό 50%-50%, επέλεξαν τρία από τα δέκα τραγούδια, στα οποία απονεμήθηκαν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντιστοίχως.

Επιπλέον, η καλλιτεχνική επιτροπή απένειμε το ειδικό βραβείο σύνθεσης στο "Φανταστικό Ταγκό" (σύνθεση, στίχος, ερμηνεία: Αλέξανδρος Γούδας), το ειδικό βραβείο καλύτερου στίχου στο τραγούδι "Ναπάλ" (σύνθεση, στίχος, ερμηνεία: Πάνος Γουργιώτης), και το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο "Επιζήσας" (σύνθεση, στίχος: Δώρης Αυγερινόπουλος, ερμηνεία: Λάμπρος Φιλίππου).

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το HotShowBizNews Blog


Η συμμετοχή πολλών αξιόλογων δημιουργών έδωσε μια ξεχωριστή νότα στη λαμπερή βραδιά που παρακολούθησε πολύς κόσμος όχι μόνο στην αίθουσα του φεστιβάλ αλλά και από την τηλεόραση.

Ο γνωστός τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μας θύμισε τους πιο σημαντικούς σταθμούς της 20χρονης διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι, μέσα από το αφιέρωμα «Είκοσι χρόνια, μια ανάσα». Μαζί του στη σκηνή βρέθηκαν οι Βασίλης Καζούλης, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Αντώνης Μιτζέλος και το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το HotShowBizNews Blog

blogger templates 3 columns | Make Money Online