Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Jamie Cullum-The Pursuit !!!



Το νέο album του βραβευμένου jazz μουσικού
Jamie Cullum κυκλοφορεί
στις 9 Νοεμβρίου από την Universal Music.

Διαβάστε Περισσότερα στο Read More

O Jamie Cullum είναι ένας καλλιτέχνης που αν και έχουν γραφτεί διθύραμβοι για την μουσικότητα και το ταλέντο του είναι αρκετά περίπλοκο να περιγραφεί ο ίδιος σε μερικές λέξεις.

Εάν τον γνωρίζατε μόνο σαν ένα απλό jazz μουσικό που έκανε διασκευές με δημιουργικό τρόπο σε κομμάτια όπως το “High & Dry” των Radiohead ή το “Frontin” του Pharell τότε ξέρετε μόνο την αρχή.

Για τον ίδιο η δημιουργία του “The Pursuit” ήταν ένας μαραθώνιος αφού έκανε ένα διάλλειμα σχεδόν 2 χρόνων μέχρι να αποφασίσει τα τελικά τραγούδια.

Το “The Pursuit” είναι το 5ο album και πρώτο προσωπικό τα τελευταία 4 χρόνια και πήρε τον τίτλο του από την κλασική νουβέλα της Nancy Mitford «The Pursuit Of Love».

Ο ίδιος δηλώνει “In life, we pursue everything. Life is one longpursuit,”.

Είναι ένα album που έχει όλα τα κλασικά στοιχεία του Jamie Cullum και όλες τις μοντέρνες μουσικές ιδέες του. Από τον Cole Porter στη Rhianna και στους Aphex Twin. Τα ιδιαίτερα μουσικά πρότυπα του Jamie Cullum δηλαδή ,καθώς και η διαχρονική του αγάπη για την classic jazz βρίσκονται σε αυτό το album



Αξίζουν να σημειωθούν οι μέχρι τώρα υποψηφιότητες του καθώς και τα βραβεία του που για ένα καλλιτέχνη της jazz σκηνής προκαλούν έκπληξη.

Έχει το τιμητικό βραβείο «Rising Star award» από τα British Jazz Awards ως το μεγαλύτερο ταλέντο στη σύγχρονη jazz σκηνή το 2003.

Το 2004 στα Brit Awards ήταν υποψήφιος στην κατηγορία «British Breakthrough Act».

Το 2005 προτάθηκε σε 2 κατηγορίες, αυτή του «Best Male Artist» και «Best Live Act» ενώ την ίδια χρονιά προτάθηκε και για το βραβείο Grammy.

Το BBC Radio του απένειμε το βραβείο «Artist of the Year».

Το 2007 του απονεμηθεί το βραβείο «Best British Male» στα Jazz Awards ενώ προτάθηκε για «Golden Globe Award for Best Original Song» για το τραγούδι “GranTorino” για την ομώνυμη ταινία του Clint Eastwood


Jamie Cullum-The Pursuit

Κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου από την Universal Music


Απολαύστε μερικά τραγούδια του Jamie






Δείτε και αυτά

http://www.youtube.com/watch?v=i7Q4jSSwDCw

http://www.youtube.com/watch?v=KUscn6VPfXc

blogger templates 3 columns | Make Money Online